На Львівщині перебуває Міністр охорони здоров’я з офіційним візитом. Під час робочої поїздки він має провести інспекції у місцевих лікарнях.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Так, стало відомо, що у четвер, 6 серпня, з робочим візитом у Львові перебуває міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. Міністр буде проводити інспекції львівських лікарень, свій візит Степанов розпочав з міської клінічної лікарні швидкої медично допомоги, де з квітня розпочало працювати відділення трансплантології, та вже зроблено 5 операцій.

Фото ЛМР


«Тут є чудова команда, хороший фахівець-головний лікар Олег Самчук очолює цей заклад. Він дуже активно розвиває трансплантацію. Тільки у квітні було створене відповідне відділення трансплантації, відділення кардіохірургії, були створені решта відділень, які регулюють питання трансплантології, і вже з того часу тут зроблено 4 трансплантації нирок, а декілька тижнів тому зроблена трансплантація серця», – зазначив міністра.

Степанов також зазначив, що наразі перед ним стоїть мета, щоб за 2−3 роки Україна мала трансплантаційну незалежність. Таким чином українцям більше не потрібно буде їздити за кордон, а всі необхідні операції можна зробити в країні.

Також міністр планує відвідати обласну клінічну інфекційну лікарню, він зазначив, що там теж є хороші потужності щодо трансплантації.

« Хочу поспілкуватися з лікарями. Відвідаю також Львівський онкологічний регіональний лікувальний діагностичний центр, щоб подивитися, поспілкуватися з лікарями, щоб далі рухати реформи, щоб вони були зрозумілі. Тому важливо спілкуватися з лікарями», — сказав він.

За його словами, після обіду відбудеться нарада в ЛОДА. На порядку денному буде питання щодо імунізації, щодо вакцинації населення, оскільки знизився рівень охоплення щепленнями.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Маленьку львів'янку підкосив вірус, що мутував від "корони" - лікарі розповіли про стан змученої принцеси

Також портал «Знай.uа» писав, що У Запоріжжі діти догралися до страшних опіків - злякалися навіть медики

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також портал «Знай.uа» писав, що Губернатор Київщини Володін відправив до лікарні двох заступників: "У вас китайський вірус"