На Львівщині медики виявили рідкісну хворобу в дитини, яку раніше фіксували тільки в Європі та США.

Про це повідомляє інформаційний портал ТСН.

Дівчинку із Самбора Львівської області, в якої вперше в Україні виявили рідкісну хворобу - педіатричний мультисистемний запальний синдром або, Кавасакі, яка є наслідком коронавірусу COVID-19, виписали з лікарні. Наразі стан здоров'я дитини задовільний.

Медики розповіли, що дитина тиждень перебувала в реанімації медзакладу, але критичними були перші три доби після ушпиталення.

"Стан юної самбірчанки цілком нормальний, хвороба не передається іншим. Але, якщо вчасно її не виявити, то виникнуть ускладнення – ураження артерій серця, вони можуть розшаровуватися, утворювати аневризми. А це реальна загроза для життя. Дитині на 10 день хвороби було проведено ЕХО КГ і цих уражень, на щастя, медики не виявили. Але надалі потрібні обов’язкові періодичні обстеження", - сказано в повідомленні. .

лікарня, скріншот з відео
лікарня, скріншот з відео

Нарадаємо, що батьки Соломії розповіли лікарям, що донька не хворіла на коронавірус і ніхто у їхній родині на це захворювання не хворів.

Утім, лікарі вирішили перевірити маленьку пацієнтку. ПЛР-дослідження, яке зробили Соломії, дало негативний результат. Але в її крові виявили імуноглобулін G, що свідчить про те, що дитина два-три тижні тому безсимптомно перехворіла коронавірусною інфекцією.


Зауважимо, синдром Кавасакі – це хвороба з переважним ураженням середніх і дрібних артерій. Проявляється лихоманкою, змінами слизових оболонок, шкіри, ураженням коронарних та інших артерій з можливим утворенням аневризм, тромбозів і розривів судинної стінки.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна відновила червоний список країн, куди ще можна поїхати у відпустку.

Як повідомляв Знай. ua, Кабмін під час пандемії віддав півмільярда гривень українському спорту.

Також Знай. ua писав, що Ляшко розповів, коли українцям чекати вакцину від коронавіруса.