У Львові цього року на ремонт доріг передбачено понад 1 млрд гривень.

Реконструкцію планувалося провести як на магістральних вулицях, так і на менших. Також анонсувалася побудова нових кілець та ремонт мостів. Який стан справ на початок серпня, з’ясовували журналісти Depo.Львів.

За даними Львівської міської ради, триває капітальний ремонт та реконструкція великих магістральних вулиць Львова. Зокрема, зараз роботи ведуться на вул. Миколайчука, вул. Хуторівка, вул. Б. Хмельницького, вул. Шевченка, вул. Курмановича, вул. Д. Апостола, вул. Личаківській, вул. Чернівецькій. Розпочався ремонт і на вул. Пилипа Орлика.

За словами Ірини Маруняк, заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, вже літку будуть завершені роботи на вул. Курмановича, Д. Апостола і перший етап вул. Шевченка — облаштування квазікільця.

"Зараз у нашому місті тривають масштабні роботи з ремонту доріг на 8 великих об'єктах. На більшості з них, завдяки сприятливим погодним умовам, роботи були розпочаті, або тривали вже взимку.Так пл. Двірцева вже другий рік в роботі. Зараз завершуємо облаштування фонтану і скверу. У сквері буде облаштовано гарний громадський простір. Однак невід'ємною частиною площі є вул. Чернівецька. На сьогодні там проводиться заміна інженерних мереж — каналізаційна і водопровідна мережа. На 60% роботи на інженерних мережах виконано. Плануємо відновити рух транспорту на вул. Чернівецькій вже до кінця вересня, а все в комплексі з площею усі роботи завершимо у жовтні", - розповіла чиновниця.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

На вул. Миколайчука вже повністю проведена заміна інженерних мереж, зроблено освітлення, облаштовані тротуари, покладено перші шари асфальту. Лише не завершено облаштування кільця біля Голосківського цвинтаря. Довелося витратити час, щоб забрати МАФи, які були біля цвинтаря. Зараз їх перенесли в інше місце і тривають підготовчі роботи для початку робіт з асфальтування кільця. Після облаштування кільця буде нанесено верхній шар асфальту на всій вулиці. За планом ремонт на вул. Миколайчука завершиться до кінця вересня.

Роботи з облаштування квазікільця на вул. Шевченка планують завершити в першій декаді серпня. На цьому об'єкті повністю замінено всі інженерні мережі, колектори, облаштовано велодоріжки, тротуари, трамвайну колію. Зараз будівельники мостять брукований камінь і залишається доасфальтувати певні частини і зробити розмітку.

Другий етап ремонту вул. Шевченка передбачає роботи від вул. Хорватської до вул. Я. Мудрого. Зараз тут тривають демонтажні роботи — знімають дорожнє покриття, трамвайну колію. Тут основні роботи будуть завершені до жовтня.

Натомість у серпні буде завершено виготовлення проекту ремонту третьої ділянки вул. Шевченка — від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної. Однак після виготовлення проекту потрібно буде пройти експертизу, провести тендер та отримати дозвіл на початок робіт.

На вул. Хуторівка триває асфальтування другої її половини. На першій нанесено асфальт і зараз по цій частині курсує транспорт. Роботи тут планують завершити до вересня, бо необхідно облаштувати тролейбусну мережу. Тролейбус буде курсувати від центру, по вул. Науковій і до моста на пр. Червоної Калини. У перспективі тролейбус буде курсувати до вул. Вернадського.

На вул. Богдана Хмельницького вже відкрито для руху транспорту перехрестя вул. Опришківська-Промислова. Це було дуже важливо зробити. Зараз роботи тривають в напрямку до вул. Механічної і далі. Вже замінено всі інженерні мережі до вул. Механічної. Планується до вересня завершити цей відрізок і відкрити для руху транспорту ще одну транспортну розв’язку — біля Алмазінструменту.

Вул. Курмановича — це великий об'єкт, роботи на якому розпочалися ще минулого року. Завдяки хорошому проекту вулиця стала зовсім іншою. На ній висаджено 1500 кущів, 65 дерев, посіяна трава, облаштовано газони. Є велодоріжки, тротуари, місця для паркування, зупинки для транспорту, адже в перспективі туди планується запустити транспорт. Вулиця зараз має особливий вигляд і прикрашає цей промисловий район. Вулицю робили двома частинами.

Також на дві частини розділено ремонт вул. Данила Апостола. Ремонт цієї вулиці теж є дуже важливим, бо вона приєднується до промзони Сигнівка. На початку серпня завершиться частина від вул. Апостола, 9а до вул. Північної, а частину від вул. Курмановича до вул. Д. Апостола, 9а завершать до вересня.

На вул. Личаківській буде замінено дорожнє покриття, зроблено водовідведення, велодоріжки. Планується, що цей об'єкт буде відремонтовано до вересня.

Також наприкінці липня розпочався ремонт вул. Пилипа Орлика. Це важливий об'єкт, бо тут знаходяться дві лікарні. Після ремонту вулиця теж набуде нового значення — її трохи розширять, і вона стане двосторонньою. На вул. Пилипа Орлика буде облаштовано близько 100 місць паркування, будуть зроблені тротуари, замінено всі інженерні мережі.

Проте роботи відбуватимуться у дві черги. Перший етап — від вул. Миколайчука до вул. Віри, Надії, Любові планується завершити до вересня. І тоді продовжаться роботи від вул. Віри, Надії, Любові і до вул. Мазепи.

За словами Маруняк, також цього року буде розпочато ремонт вул. С. Бандери. Орієнтовно, це відбудеться у вересні. А в кінці серпня планують розпочати ремонт вул. Пекарської. "Також зараз розробляємо проект ремонту вул. Суботівської. Проект розділений на дві частини. Перша — це облаштування самої дороги, яка з'єднає Рясне і Левандівку. Другий — це облаштування тунелю на вул. Суботівській. Орієнтовна вартість цих проектів 700 млн грн. Тому цього року плануємо, що проекти будуть зроблені, а наступного року пройдемо експертизу і тендерні процедури", — додала посадовиця.

Щодо облаштування велодоріжок на пр. Чорновола і вул. Княгині Ольги, то, як повідомила Маруняк, на пр. Чорновола роботи будуть завершені до кінця вересня, а на вул. Княгині Ольги – в серпні.

Щороку капітальний ремонт великих магістральних вулиць, внутрішньоквартальних дворів, ремонт тротуарів і облаштування громадських просторів у Львові відбувається на замовлення ЛКП "Львівавтодор", департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР та районних адміністрацій. Загалом цього року вартість усіх ремонтних робіт на цих об'єктах становить 1,5 млрд гривень.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що На Рівненщині парафіяни кинулися в річку заради Бога, наплювавши на китайський вірус

Також портал «Знай.uа» писав, що У Харкові легендарний цирк Муссурі перетворюється на руїну - його обожнювали Шаляпін, Висоцький і чарівна Дункан

Також портал «Знай.uа» писав, що Киянам заборонили кататися на фунікулері - "втомився" слідом за мостами

https://www.youtube.com/watch?v=LrrHL_nBUtw