На Львівщині, через неправильне лікування, помер дворічний малюк. Але лікарі своєї помилки не визнають.

Про це повідомляє інформаційний портал “ZAXID.net”.

Марко Печар зі Стрийського району помер внаслідок рідкісної хвороби — синдрому Кавасакі. Мама дитини Юлія Печар звинувачує місцевих педіатрів у халатності та непрофесійності. Жінка заявляє, що вони не звертали увагу на прояви цієї хвороби та не змогли її діагностувати вчасно.

18 лютого цього року, у Марка різко підвищилась температура до 38,2 градуса, відтак батьки одразу поїхали у поліклініку Стрийської ЦРЛ. Жінка потрапила на прийом до лікаря Василя Бунька. Він призначив протизастудні ліки й амбулаторне лікування. Проте це лікування довго не давало жодних результатів.

У дитини була стабільно висока температура 38–39 градусів за Цельсієм. Тому батьки звернулися у стаціонарне, до педіатра Марії Коцини, яка діагностувала ГРЗ, фарингіт, гіпертермію і скерувала на лікування у денний стаціонар. У хлопчика вже з’явилися нові симптоми, як з’ясувалося згодом, це були ознаки синдрому Кавасакі. Ця хвороба уражає коронарні судини з можливим утворенням аневризм, тромбозів та розривів судинної стінки.

«На 5–6 день були виражені ознаки хвороби: збільшені лімфовузли, малинові губи і язик, висип у паховій зоні, червона слизова оболонка очей, набряки долонь. Ми на той момент не знали, що це таке. Але ми це все показували лікарці. На що вона сказала, що під час ГРЗ можуть бути такі ознаки, що це фізіологічні особливості дитини. Вона на це не звернула увагу. Ми продовжували лікувати фарингіт» — розповідає Юлія Печар.

лікарня, скріншот з відео
лікарня, скріншот з відео


В іншій лікарні хлопчинку провели повне діагностичне обстеження — УЗД внутрішніх органів, серця, суглобів, лімфатичних вузлів, ЕКГ серця, рентген. Лікарі негайно призначили лікування відповідно протоколу хвороби Кавасакі — імуноглобулін та аспірин, але вже було запізно. За висновком паталогоанатома було підтверджено діагноз «хвороба Кавасакі, розрив аневризми коронарних артерій».

Мама хлопчика тепер звинувачує педіатрів, що вони винні у смерті її дитини. Мама дитини вже звернулася до правоохоронців та готує скаргу на дії стрийських педіатрів у департамент охорони здоров’я ЛОДА. Жінка каже, що після смерті сина у Львові загадковим чином зникла його медична книжка.

20 липня стрийська прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 140 ККУ (неналежне виконання професійних обов’язків лікарями).

Стрийські лікарі своєї провини не визнають. Зі слів директора Стрийської ЦРЛ Олексія Ігнатова, «синдром Кавасакі — рідкісна і складна хвороба і не кожен педіатр стикається з нею у своїй практиці».

Нагадаємо, що тернополяни відправили в "нокаут" китайський вірус.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа" харків'янин з китайським вірусом зазирнув смерті в очі.

Також, "Знай.uа" писав, що у Чернівцях безкоштовно вилікують "сердечників".