Літній відпочинок дуже важливий для діток. Дитячі табори дозволяють обзавестися новими знайомствами і отримати унікальний досвід. Саме там дитина може розвинути свої різні навички, від творчих до спортивних. Саме тому ветерани АТО створили табір «Строкаті єноти», передає портал savelife.

В цьому таборі діти можуть обзавестися новими друзями, проводити час за різними активностями, отримати навички виживання, творчі майстер-класи, вивчити історію, мінімально використовувати гаджети і поспілкуватися тільки українською або англійською мовами. Як розповідає ідейний натхненник, ветеран АТО Олександр Чубук до кінця табору 99% дітей не хочуть їхати додому.

Фото: «Строкаті єноти»


Літній табір «Строкаті єноти» в 2016 році ініціював доброволець, ветеран АТО Олександр Чуб. З тих пір бажаючих потрапити в нього стає все більше.

«Я люблю подорожувати, і ще до війни ми з друзями робили маленький наметовий табір на 20–30 дітлахів – дітей друзів і знайомих. Коли почалася війна, 90% моїх друзів пішли на фронт, і я теж. Після важкого поранення під час боїв за Донецький аеропорт я пройшов реабілітацію і поїхав в подорож по США. Вже тоді виношував ідею створення табору. Справа в тому, що мені допомагало багато людей, і я зрозумів, що хочу віддячити», – розповідає Олександр.

Фото: «Строкаті єноти»


Через деякий час ветеран створив дитячий табір. Спочатку на відпочинок приїжджали діти, батьки яких воювали на Донбасі, були поранені на передовій або загинули. Але табір радий всій дітворі, а вікова категорія – від 6 до 18 років.

До кожної дитини інструктори шукають індивідуальний підхід – у цьому допомагають психологи. 10 табірних днів, за словами організаторів, – оптимальний термін, щоб діти встигли адаптуватися, знайти нових друзів і спробувати себе у різноманітних активностях. В цьому році ще до оголошення карантину бажаючих потрапити в табір виявилося більше 400. Зазначимо, що ветеран утримує табір без державної підтримки.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Фото: «Строкаті єноти»


«Як би не було важко фінансово, я не хочу зменшувати кількість дітей, які хочуть потрапити до нас, а шукаю інші рішення. Тому в цьому році один з таборів ми проведемо в Карпатах, у селищі Дзамброня, сходимо в гори, переночуємо в наметах», – каже ветеран.

Перший заїзд у цьому сезоні стартував 23 червня. Діти відпочивають у Унежі – в селі Городенківському районі Івано-Франківської області, в центрі Дністровського каньйону. Кожен із таборів має свою специфіку і назву: «Єноти-малюки», «Строкаті єноти. Еволюція», «Характерні», «Активні», «Повстанське серце», «Патріоти».

Фото: «Строкаті єноти»


Протягом 10 днів, що триває зміна, діти можуть спробувати все: крім спорту, туризму і творчості, тут малюків навчають основам домедичної допомоги та тактичної підготовки, страйкболу, виживання в лісі і багатьом іншим речам.

Для дітей учасників бойових дій у таборі діє знижка 30%, для тих «єнотів», які вже відпочивали в таборі і вирішили приїхати знову, – 15%.

Фото: «Строкаті єноти»

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Пам'ятка вчителям і батькам — топ-9 ігор на розвиток емоційного інтелекту, які захистять від булингу

Як повідомляє портал «Знай.uа» Учням пропонують тести з "кінської швидкістю" виконання - "потрібна така школа?"

«Знай.uа» писав, що Дитина мало їсть: наскільки небезпечна проблема і що робити мамі