У Львові на Левандівці всохли одразу 25 дерев

За даними екологів, рослини на вулиці Мундяка, 4-8 отруїли навмисне.

Управлінням екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР були проведені лабораторні дослідження ґрунту.

Вони повідомляють: “Згідно результатів лабораторних досліджень ґрунту, відібраного поряд із деревами, що всохли, зафіксовано значне перевищення вмісту міді(Cu) відносно ГДК та фонової проби”.

Як з’ясувалося, в землі був значно перевищений вміст міді. Варто зазначити, що мідь виявили саме під тими деревами, які загинули, на інших ділянках її не виявили.

высохшее дерево, скриншот

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Екологи нагадали, що симптомам токсичності міді на рослини притаманні знижений ріст, погано розвинена коренева система, знижене утворення пагонів та хлороз листя. На старих листках розвивається червоно-помаранчеве забарвлення та закручуються кінчики внаслідок втрати тургору. Надлишок міді в ґрунті в кінцевому результаті зумовлює всихання рослин.

Відзначимо, що саме на місці зелених насаджень місцеві хотіли облаштувати паркову. Тож отруєння рослин вважають не випадковим.

“Стверджувати, хто це зробив, можуть лише компетентні органи, тому що ми можемо лише керуватись дослідженнями. Можемо лише зауважити, що раніше було звернення мешканців щодо того, аби облаштувати там паркомісця. Для того, щоб отруїти дерева, достатньо одного зловмисника, решта мешканців могли їх любити”, — прокоментувала начальниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

Олександра Сладкова додала, щоб посадити там нові дерева, ґрунт необхідно прівести у нормальний стан.

Забезпечити компенсаційну висадку зелених насаджень, цій ділянці, неможливо без заміни ґрунту, що є дорогим. Додамо, що відновлення дерев коштуватиме сотні тисяч гривень.

“Якщо у мешканців є інформація стосовно ситуації, що склалася просимо повідомити управління екології та балансоутримувача території, Залізничну районну адміністрацію”, — попросили в управлінні.

Як повідомляє портал "Знай.uа", цьогоріч Львів перетворився на справжній Прованс, тут у місцевому ботанічному саду заквітла чарівна та ароматна лаванда.

Нагадаємо, ранішеу Львові після дощу зацвіли троянди

Також "Знай.uа" писав, щополе під Франківськом покрив величезний білий "килим", і це не сніг