На Львівщині судять призовника, який ухилився від служби у ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба Прокуратури Львівської області.

Так, стало відомо, що за процесуального керівництва Золочівської місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 19-річного жителя Миколаївщини, який ухилився від призову на строкову військову службу.

Слідство встановило, що юнак перебував на обліку у Миколаївському районному військовому комісаріаті та був військовозобов'язаним. Після того як він пройшов медичну комісію, був попередженим про встановлену законом відповідальність за ухилення від призову.

Призовники в Україні, скріншот з відео
Призовники в Україні, скріншот з відео


27 травня 2020 молодик отримав від військового комісара повістку про прибуття у військовий комісаріат задля відправки для проходження служби у лавах Збройних сил України, однак, ухилився від призову.

Після цього правоохоронці відкрили кримінальне провадження передбачене ст.335 КК України (ухилення від призову на строкову військову службу). Тепер за вчинене йому загрожує до 3 років обмеження волі.

Подібна ситуація сталася і у Франківську. У Богородчанах, що на Івано-Франківщині відбувся суд над чоловіком, який ухилився від призову на строкову військову службу.

Обвинувачений призовник з 22 січня 2016 року перебував на обліку у Богородчанському районному військовому комісаріаті. 15 квітня цього року рішенням Богородчанської районної призовної комісії за результатами медичного огляду чоловіка визнали придатним до проходження строкової військової служби.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Обвинувачений без поважної причини не з'явився до Богородчанського районного військового комісаріату і ховався від воєнкомів", - йдеться у матеріалах справи.

Чоловік у суді вину в скоєному визнав злочині. Суд призначив йому іспитовий термін строком у 1 рік.

Нагадаємо, українця забрали в армію прямо з mcdonald's, батько б'є тривогу.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що у Харкові влаштували полювання на призовників, скандальний момент потрапив на камеру.

Також портал "Знай.uа" писав, що у Тернополі влаштували нічну облаву на призовників.