У Міністерстві внутрішніх справ України розповіли, навіщо влаштували шоу зі штурмом, незважаючи на те, що терорист здався сам.

Про це розповів заступник міністра МВС Антон Геращенко.

Так, після того, як у Луцьку затримали терориста, який взяв у заручники автобус з людьми з'явилося відео, що до штурму правоохоронців чоловік здався сам. Але все ж правоохоронці влаштували штурм з шумовою гранатою і БТРом. Заступник міністра МВС Антон Геращенко пояснив, навіщо це було потрібно.

затримання терориста в Луцьку, фото з Twitter
затримання терориста в Луцьку, фото з Twitter


«Методика проведення спецоперацій має свої особливості. Не було відомо, чи не зібралася людина підірвати гранату чи зробити інші дії. Під одягом у нього могла бути зброя. Тому було вирішено психологічно придушити волю злочинця. Були створені постріли, шумові ефекти, щоб він не зробив нічого поганого», - розповів Геращенко.

За його словами, максимальне покарання, яке загрожує терористові - довічне ув'язнення. На даний момент ведеться розслідування.

Нагадаємо, що ситуація у Луцьку виявилася напружена як ніколи. Просто в центрі міста терорист захопив автобус з людьми і загрожує підірвати його. При цьому зловмисник періодично публікує у Twitter свої вимоги.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Після цього соціальна мережа Twitter заблокувала акаунт терориста. І тепер він не може більше публікувати свої вимоги.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що терорист народився в 1975 році в Оренбурзькій області РФ в родині інтелігентів. В 11 класі був затриманий з рушницею на ринку. Але тоді справу зам'яли. Пізніше був засуджений на 8 років за створення і управління бандою. Також на Максима Кривоша в Луцьку зареєстрований логотип «Я можу».

Максим Поганий, скріншоти

Також поліція знайшла, що мережі інтернет за авторством Максим Поганий є книга «Філософія Злочинця», там він описує перебування в місцях позбавлення волі та його погляди на життя.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Україну знову кошмар "сині кити", ще один підліток потрапив у пастку - "Знайшли з батьківською гвинтівкою"

Як повідомляє портал Знай.uа В Дніпрі поліцейська пустила кулю в лоб за спиною у колег — вже друга за місяць.

Знай.uа писав, що Вбивцю родом з Тернополя шукають по всій Україні – може ховатися під чужим ім'ям

Як повідомляв портал Знай.uа у Кривому Розі водій легкового автомобіля Audi врізався у залізобетонний стовп, що стало для нього фатальним.