У Львові введуть роздільний збір скла. Про це розповіли на сайті компанії "ГрінЕра".

Повідомляється, що компанія "ГрінЕра" займеться роздільним збором скляних відходів у Львові. Насамперед будуть збирати скло з ресторанів, кафе, готелів і торгових точок.

Мова йде про комерційні заклади, які приєдналися до проекту "Нуль відходів у дії" і погодилися сортувати свої відходи.

"Окремий збір скляних відходів буде відбуватися від тих закладів комерції, яких обслуговує наша компанія. Розташовані вони переважно в центрі Львова. Вже в найближчі дні заклади клієнти безкоштовно отримають спеціальні контейнери для скла. Участь у цьому проекті погодилися взяти дев'ять ресторанів та готелів", - розповів директор " ГрінЕра " Олексій Карнаушенко.

На порталі компанії вказали, що днями на сортувальну станцію "ГрінЕра " вже доставили першу партію і відсортували 30 контейнерів, які призначені для роздільного збору відходів скла.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Контейнери придбані в рамках реалізації проекту "Нуль відходів в дії", який реалізовується за допомогою благодійної організації "Екологія-Право-Людина", представників місцевої влади, різних департаментів і компанії "ГрінЕра ".

Ініціатива підтримується в рамках спільного проекту Уряду Швеції та ПРООН в Україні "Посилене партнерство для сталого розвитку", що реалізується за фінансової підтримки Уряду Швеції.

Повідомлення компанії ГрінЕра , скріншот: Facebook

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів тематичну селекторну нараду з керівниками профільних відомств, головами областей і водохозяйств західного регіону, на якій також був присутній голова Дністровського БУВР Роман Михайлюк. У рамках наради було вирішено, що на Франківщині збудують сміттєпереробний завод.

Як повідомляв портал "Знай.uа" на Оболоні в Києві планують встановити нові контейнери для збору та сортування сміття. Подібний захід проходить в рамках пілотного проекту по впровадженню роздільного збору відходів. Раніше ідентичні баки були встановлені на лівому березі.

Також, "Знай.uа" писав, що житель Берегова Віктор Бучинський, який створив сортувальний центр "Кольорові баки" не проходить повз потенційного вторинної сировини. На цей раз чоловік хотів порибалити на річці Тиса, а замість цього зайнявся прибиранням водойми.