В аеропорту Львова встановили термінали ПЛР-тестування на COVID-19. Про це розповіли на сторінці аеропорту в соцмережі Facebook.

Повідомляться, що в аеропорту Львова можна пройти ПЛР-тестування, яке при негативному результаті допоможе достроково перервати самоізоляцію людей, які приїхали з-за кордону.

Сьогодні, 16 липня, термінали збору матеріалу для проходження ПЛР-тесту почали роботу. Ними вже скористалися 23 пасажири, які прибули з Лондона до Львова.

"Медична процедура разом з оформленням триває 15 хв." - додали в повідомленні.

При цьому, дана послуга не є безкоштовною. Сплатити тестування можна через інтернет.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

В повідомленні аеропорту залишили посилання на сторінку порталу лабораторії Unilab, яка проводить тестування. На ній вказана детальна інформація з даного питання.

Повідомлення Львівського аеропорту, скріншот: Facebook

У виданні "Galnet" повідомили, що вартість послуги ПЛР-тестування на COVID-19 складає 1 500 гривень.

Результати тесту повідомляють громадянам протягом трьох робочих днів, не рахуючи дні збору матеріалу і вихідні. Їх надсилають на електронну пошту або повідомляють по телефону.

Також дізнатися про результати тесту можна за допомогою додатку "Дій вдома" в якому прийде сповіщення про дозвіл припинити 14-денну самоізоляцію у разі негативного результату.

ПЛР-тестування в аеропорту Львова, фото: Facebook

Нагадаємо, що президент України, Володимир Зеленський закликав Кабмін не продовжувати карантин у Києві. Діяти, на думку глави держави, потрібно виходячи з розвитку ситуації, так як люди вже дуже втомилися від карантину. Потрібні чіткі рамки, як його потрібно продовжувати, щоб люди могли бути в безпеці, а бізнес продовжував функціонувати.

Як повідомляв портал "Знай.uа" на Закарпатті ситуація з кожним днем стає все серйозніше: там хворих на коронавірус стає все більше, незважаючи на всі зусилля влади зменшити жертви. На даний момент в регіоні вже відомо про чотири тисячі інфікованих.

Також,"Знай.uа" писав, що в Хмельницькій області, Шепетівська центральна районна лікарня завдяки небайдужим людям змогла нарешті отримати сучасне обладнання для лікування хворих коронавірусом пацієнтів.