Львів’ян закликають прийти на мирну акцію, щоб захистити українську мову.

Про це повідомили організатори акції у соціальній мережі фейсбук.

Так, стало відомо, що 16 липня о 9:00 годині розпочинається акція під стінами українського парламенту проти антиукраїнського законопроєкту № 2362.

Як зазначили організатори акцію цей тиждень стане вирішальним для захисту української мови. Цього тижня планують ухвалити в парламенті законопроєкт № 2362 мета якого – русифікація української освіти. Організатори акції зазначають, що “цей проєкт є найбільшою загрозою українській мові й освіті, бо передбачає внесення змін у закони про мову і про освіту”.

Скріншот з фейсбук


“Давно запланований і підготований з 1 вересня 2020 перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на навчання українською мовою буде скасовано аж до вересня 2023 року.
Крім того, вносяться зміни до закону «Про повну загальну середню освіту», а саме: вилучається норма про обов’язковий обсяг навчання державною мовою (не менше 80 % річного обсягу навчального часу) для осіб, які належать до національних меншин, при здобутті базової або профільної середньої освіти у державних, комунальних чи корпоративних закладах освіти”, – йдеться у повідомленні.

При цьому організатори впевнені, що ухвалення цього закону є шляхом до тотальної русифікації освіти в Україні. Саме тому вони закликають львів'ян вийти на мирну акцію у четвер 16 липня о 9:00 годині на майдан перед пам’ятником Тарасові Шевченку.

“Закликаємо спікера Разумкова припинити дії з розколу і русифікації України, негайно зняти русифікаторський законопроєкт №2362 з розгляду на нинішній сесії і не включати в порядок денний наступних сесій! Закликаємо кожного відповідального народного депутата стати на захист української освіти і в разі винесення цього проєкту на пленарне засідання проголосувати «проти»! Ні – русифікації освіти! Захистимо мову!! “, – йдеться тексті звернення організаторів акції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадаємо, ресторан "Велюр" Миколи Тищенко знову оскандалився на всю країну.

Як повідомляв Знай. ua, уряд Зеленського прийняв закон про казино, кому загрожують мільйонні штрафи і позбавлення волі.

Також Знай. ua писав, що скандальний "слуга" Тищенко відмовився пояснювати, чому його Велюр продовжує порушувати карантин.