В Україні під час будівельних робіт знайшли скелет дитини, що пролежав під землею сотні років.

Про це повідомляє інформаційний портал "Ніжин.City".

Так, стало відомо, що в Чернігівській області в місті Ніжин під час будівельних робіт знайшли скелет дитини. Відзначається, що останки дитини пролежали в землі більше ста років.

Археолог Іван Кедун зазначив, що будівництво в межах охоронних археологічних територій проводиться завжди під наглядом археологів.

Фото: Ніжин.City


"Це скелет дитини. Невеликий. Орієнтовно до 3-х років. Оскільки навіть кістки черепа повністю не зрослися. Шкода кістки скелета збереглися не повністю. Частково знищені в ході попередніх будівництв. Актуальним залишається питання - це одиноке захоронення або частину невідомого раніше кладовища? Скелет буде вивчатися", - розповів археолог.

Археолог припускає, що ця дитина могла жити в часи Ніжинської фортеці. Також Іван Кедун зазначив, що на території Ніжина часто знаходять людські поховання, адже в різний період, і в різних місцях міста тут були кладовища.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, сад на кістках: на Львівщині відкопали закатованих жертв Сталіна, фото 18+

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також Знай.uа писав, що в Польщі вандали осквернили братську могилу воїнів УПА

Також Знай.uа писав про те, що розстрільний список НКВС: як радянські окупанти показово розправлялися з українськими націоналістами