Протягом двох днів пошуково-ексгумаційних досліджень фахівці меморіально-пошукового центру "Доля", директором якого є Святослав Шеремета, знайшли останки 6 осіб з виявлених 13 захоронень. Розкопки ведуться на території саду позаду будівлі, де колись була в’язниця НКВС на вулиці Стрийській, 3 у Дрогобичі.

Згідно з припущеннями фахівців, померлі були вбиті з вогнепальної зброї у 1939-1941 роках або після 1944-го року.

Про це повідомляють у прес-службі Дрогобицької міської ради.

Подейкують, що старі люди не радили їсти яблука з цього саду. Тепер їх побоювання знайшли офіційне підтвердження.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

На черепах загиблих спеціалісти виявили сліди від куль в області потилиці. Тіла в захороненнях були розташовані хаотично, тож є припущення, що закопували померлих вночі в декілька етапів. Також було знайдено рештки взуття, одягу та кулі від зброї НКВС.

З приводу знахідки відбувся брифінг, на якому Святослав Шеремета повідомив, що усі знайдені рештки направлено на експертизу до правоохоронних органів. За фактом злочину, що сплив аж тепер, до дрогобицької поліції скерували звернення про відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, що нещодавно в Єгипті недалеко від піраміди Хеопса "чорні археологи" знайшли гробницю, яка відноситься до найдавніших часів єгипетської історії

Як повідомляв портал Знай.ua, на півночі Ізраїлю археологам вдалося знайти древнє місто, якому близько семи тисяч років.

Також Знай.ua писав про те, що вчені знайшли незвичайний вид птерозавра