Львів'яни просять мера міста Андрія Садового встановити на вулицях столиці Галичини фандомати.

Відповідна петиція вже набрала понад 500 голосів.

Так, у багатьох країнах Європи та світу на вулицях можна зустріти фандомати для пляшок. Ці автомати обмінюють пластикові та інші пляшки, наприклад, алюмінієві, на гроші або спеціальні купони на знижку.

Такий розумний приймальний контейнер визначає вагу й об'єм тари, а сканер здатний розпізнавати 30000 штрих-кодів і дозволяє точно ідентифікувати об'єкт. Обладнаний системою "мікроклімат", автомат підтримує стабільну температуру і вологість для безперебійної роботи апарату.

Жителі Львова хочуть, щоб такі фандомати встановили й у їхньому місті, задля цього вони створили відповідну петицію, яка набрала достатню кількість голосів для розгляду міською радою.

вулиці Львова, скріншот з відео
вулиці Львова, скріншот з відео


Схема роботи фандомату доволі проста: автомат отримує пластикову (або скляну чи металеву) пляшку через приймальне кругле вікно, потім сканує обсяг, вагу і матеріал тари. Після цього видає відповідну суму грошей за тару чи знижку на придбання різних товарів.

"Таким чином люди матимуть стимул сортувати сміття та обмінювати пляшки на гроші. Це дуже потрібна ініціатива, яка заохочує людей до розумного збору і використання пластику та покращення екологічного стану міста", – йдеться у тексті петиції.

Нагадаємо, раніше У Львові троє друзів перетворили двір у казку, не чекаючи допомоги Садового - жити треба красиво

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.ua» В Дніпрі бабки вирішили підзаробити, пограбувавши сусідів - квіткова афера накрилася мідним тазом

«Знай.ua» писав, що В Дніпрі вандали понівечили скандальний пам'ятник - на синій руці з'явилася напис, який можна читати дітям