На Львівщині суд виправдав скупчення вірян під час масової літургії на карантині.

Про це повідомляє інформаційний портал “Четверта студія”.

Червоноградський міський суд розглянув справи щодо настоятеля монастиря Святого Юрія отця Ігнатія Москалюка, міського голови Андрія Залівського, його заступника Дмитра Балка та начальника міського відділу культури Андрія Процика з приводу порушення правил карантину.

Монастирь Святого Юрія


Зазначається, що 29 березня 2020 року була проведена прощальна літургія отця Ігнатія Москалюка, під час якої на території церкви Св.Юрія відбулось скупчення людей. На той час у Львівській області був запроваджений карантин і діяла заборона на проведення масових заходів.

Спершу по даному факту було відкрито кримінальне провадження. У подальшому його було закрито через відсутність складу злочину. Після цього було складено адміністративні протоколи на зазначених вище осіб.

Суд встановив, що у справі щодо священника відсутні докази про перебування в середині храму понад 10 людей – на відео видно лише скупчення людей перед храмом. У справах щодо мера, його заступника та керівника відділу культури не було доказів існування тих протоколів міської ради, порушення яких ставилось їм у провину правоохоронцями.

Суд дійшов висновку про відсутність в діях цих осіб складу правопорушень та закрив провадження.

НЕ ВИННІ: Червоноградський міський суд закрив справу щодо масової Літургії у церкві Святого Юрія під час карантину 5...

Geplaatst door Нео Радіо - 100.5 FM Червоноград op Dinsdag 16 juni 2020

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, раніше в Кривому Розі злочинці обікрали церкву.

Як повідомляв портал "Знай.uа" священики і віруючі прийшли відбивати єпископа у поліції.

Також "Знай.uа" писав, що у Львові підсвітили два храми.