У Львові пацієнти психіатричної лікарні “Заклад” не мають що їсти і чим лікуватися, через недофінансування. Без допомоги волонтерів лікарня вже давно б припинила своє існування.

Про це повідомляє ТСН.

У Львові у психіатричної лікарні “Заклад” близько 400 хворих. 50% із них належать до соціально незахищених верств населення. Гроші для пацієнтів – критерій нової медреформи, але на практиці усе виглядає по-іншому. Зараз у раціоні пацієнтів немає риби, м’яса, яєць, цукру. Хліб і крупи придбані в борг. Керівництво закладу щоденно ламає голову чим годували пацієнтів.

Минулого року Львівська обласна рада ухвалила рішення про приєднання Львівської обласної психіатричної лікарні “Заклад” до Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні. Але медики перешкодили тому, щоб це рішення проявилось у дії. Бо тоді “Заклад” міг би бути знищеним.

Львівська обласна психіатрична лікарня Заклад


Зазначимо, що з 1 квітня 2020 року, лікарня отримує обмежене фінансування, якого не вистачає, щоб повноцінно харчувати пацієнтів.

Зрозуміло, що при відсутності збалансованого раціону погіршується психічний стан пацієнтів. Враховуючи кількість спожитих калорій пацієнтами, у тих можуть розпочатися погіршення психічного здоров’я, і вже помітили в багатьох в'ялість. У лікарні говорять, якщо така ситуація буде продовжуватися й надалі, то в пацієнтів може початися “серія судомних нападів”, що призведе до летальності.

“Критична ситуація…Бракує антисудомних медикаментів, препаратів для лікування шизофренії, нейролептиків”, – говорить Олена Крушельницька, провізорка у Львівській психіатричні лікарні.

Зазначимо, що у рамках другого етапу реформи медичні заклади уклали угоду з Національною службою здоров’я. Проте увагою оминули хворих, які соціально незахищені, й не передбачили на них кошти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Львівські хірурги "воскресили" мозок напівживої пацієнтки, яка нічого не розуміла

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Як повідомляє портал "Знай.uа" У Дніпрі відомий медик святкує ювілей - врятував сотні життів, не вимагаючи подяки

Також "Знай.uа" писав, що У Дніпрі пацієнти тубдиспансеру стрибають через паркани, щоб вибратися "на свободу" - розгулюють вулицями і дитячих майданчиках