Цієї неділю православні, греко-католики, і римо-католики відзначають велике свято Трійці. Попри різні церковні календарі цього року свято для вірян різних конфесій припало на один день. Від самого ранку у Львові відбуваються святкові богослужіння.

Про це повідомляє 5 канал.

До Церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ у вишиванках та святковому вбранні, від самого ранку сходяться парафіяни. Захисну маску одні тримають у руках, а в інших вона на обличчі. Також віряни намагаються дотримуватися безпечної дистанції.


"Дуже гарно сказав владика, що якийсь той вірус дуже побожний, супермаркети він не ходить, а до церкви дуже заходить і це було дуже гарно випробуванням. Ми побачили, що церковна спільнота слухняна, є окремі випадки. Мені здається, коли пом'якшення йде всім містом і ми це бачимо, залишати жорстокий карантин у церкві несправедливо", – вважає отець Орест Фредина, настоятель Церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ.

Скріншот


Сьогодні для римо-католиків літургію проводять в режимі онлайн. Настоятель парафії Йоана Павла Другого каже, до церкви приходить лише старше покоління. Для їхньої безпеки він організував три додаткові служби. На таких службах всередині буде не більше 10 людей.

Найбільше парафіян на подвір'ї Свято-Володимирської церкви УПЦ МП. Промову слухають з гучномовця. Усередині храму практично нікого немає, всі стоять на вулиці.

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в 2020 році Поминальні дні вперше за століття відбуваються не у звичному форматі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Дніпрі вирішили збільшити кількість транспорту в поминальні дні та додати додаткові маршрути.

Також "Знай.ua" писав, що Рада Церков розробила рекомендації щодо відвідин храмів.