На Львівщині психіатрична лікарня опинилася на межі виживання через недостатнє фінансування. Грошей не вистачає не тільки на ліки для хворих, а й на їжу.

Про це повідомляє 5 канал.

Під Львовом на межі виживання опинилася психіатрична лікарня, коштів, які виділяє держава на утримання медзакладу, вистачає лише на зарплату персоналу. Для того щоб оплатити комунальні послуги гроші просять у місцевого самоврядування, а харчуванням забезпечують пацієнтів волонтери.

Щоб хоч якось лікарня протрималася на плаву продукти першої потреби для пацієнтів психіатричної лікарні закупили волонтери.

скріншот


"Без цукру ми були понад 10 днів. Мали вівсянку, перловку, залишки макаронів. М'ясо і рибу ми отримували ще в березні. Коштів в нас на то немає", – розповідає Марія Стисло, завідувачка складу психіатричної лікарні.

Хворим довелося б їсти лише кашу, але допомогли благодійники. Вони зробили безоплатну передачу продуктів з ліцею героїв Крут, в них не почалося навчання у зв'язку з тим, що карантин. Минулого тижня в лікарню привезли 6 тонн картоплі, 300 кг буряка, 100 кг капусти.

"Має бути достатня кількість білків, жирів, вуглеводнів. Немає фінансування і я не можу ввести в раціон білки, бо немає ні м’яса, ні риби, ні яєць. Потрібні овочі, фрукти, білки", – говорить Христина Мудра, медсестра дієтичного харчування психіатричної лікарні.

Наразі у закладі не вистачає й ліків, медики кажуть, часом купують препарати за власні гроші.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Нагадаємо, раніше Львівські хірурги "воскресили" мозок напівживої пацієнтки, яка нічого не розуміла

Як повідомляє портал "Знай.uа" У Дніпрі відомий медик святкує ювілей - врятував сотні життів, не вимагаючи подяки

Також "Знай.uа" писав, що У Дніпрі пацієнти тубдиспансеру стрибають через паркани, щоб вибратися "на свободу" - розгулюють вулицями і дитячих майданчиках