На Львівщині правоохоронці затримали банду, яка довгий час тримала в страху навколишні населені пункти. Співробітники СБУ знешкодили угруповання здирників. Вона "працювали" на пунктах пропуску "Краківець" і "Шегині". Про це пише Факти-Львів.

Об'єктом нападок вимагачів були перевізники, які доставляли заробітчан та туристів з Польщі в Україну.

На Львівщині затримали вимагачів Фото: правоохоронні органи України

«З квітня триває розслідування кримінального провадження за фактами численних випадків здирництва особами з кримінальної середовища «данини» у перевізників», повідомила прокурор Львівської області Ірина Діденко.

Виявилося, що рекетири заламали досить велику – 300 грн з кожного пасажира. Правоохоронці провели 12 обшуків. Зараз слідчі перевіряють всі контакти і коло здирників.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Крім того, співробітники СБУ встановили, що перевізникам вимагачі погрожували розправою і знищенням транспортних засобів, якщо вони не будуть платити «данину». На даний момент правоохоронці затримали трьох зловмисників. Ними виявилися жителі Львова та області у віці від 28 до 47 років.

На Львівщині затримали вимагачів Фото: Правоохоронні органи України

Львівські видання писали про те, що в соцмережах часто з'являються повідомлення про те, що на зазначених двох пунктах пропуску якісь особистості вимагають гроші за проїзд транспорту через кордон. Також у суспільстві звучали припущення, що дані зловмисники мають хорошу «дах» в високопоставлених колах чиновників чи правоохоронців. Вимагачів затримали правоохоронці, але швидко відпускали.

Нагадаємо, Знай писав, що львів'яни поскаржилися на прострілене вікно, а міліція списала все на птахів.

Знай повідомляв, що у Львівській області продовжили карантин до 1 червня.

Нещодавно Знай передавав, що директор львівської школи бойових мистецтв зібрав 77 тисяч гривень на ремонт.