Львівська обласна психіатрична лікарня "Заклад", що розташована у Миколаївському районі Львівської області опинилася на межі виживання.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, стало відомо, що з 1 квітня лікарня отримує обмежене фінансування і грошей ледь вистачає на продукти. Якби не допомогли підприємці і волонтери, пацієнти їли б лише хліб і кашу, якої вистачило б до 4 червня. У медичному закладі розповіли, що така ситуація почалася з дня, коли почався другий етап медичної реформи.

Лікарня на Львівщині опинилася на межі виживання


"Про збалансоване харчування взагалі не можна говорити. У мене були такі залишки продуктів, що ми просто плакали. Я не могла скласти меню. Були крупи, картопля, буряк – все. Ми були без цукру більше ніж 10 днів", – каже медсестра з дієтичного харчування Христина Мудра.

Медики через фейсбук звернулись до людей із проханням допомогти шпиталю – і відгукнулись волонтери, які привезли крупи, макарони, яйця, яблука, овочі, олію, масло. Працівники лікарні поїхали і на гуртовий ринок у Львів, де підприємці допомогли овочами.

Лікарня на Львівщині опинилася на межі виживання

Популярні новини зараз
Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо Лише 1 з 25 хоче йти у бій: експерт про результат силової мобілізації ухилянтів Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще


Львівська обласна психіатрична лікарня розрахована на 415 пацієнтів. Сьогодні тут перебуває 383 особи. Майже половина проходить медикаментозне лікування, але ліків теж не вистачає або ж вони закінчуються. При потребі медики можуть купувати медикаменти й за свої гроші.

Оскільки 1 квітня цього року розпочався другий етап медичної реформи, відповідно, фінансування Львівської обласної психіатричної лікарні, як інших установ, здійснюється Національною службою здоров’я (НСЗ). За окремою субвенцією мали б фінансуватись судово-медична експертиза, примусові заходи медичного характеру, а це досі так і не вирішено.

"]746549[/img]


"Реформа поспішна і не враховано багато нюансів, зокрема фінансових. У нас є пацієнти, які поступають і виписуються. Це невелика частина. А є соціально незахищені і ті, хто примусово перебуває, які не підпадають під фінансування НСЗ. Ми не можемо вигнати пацієнтів на вулицю, вони теж потребують догляду і хочуть їсти. Ми не проти реформи, але має бути програма, план розвитку і не такими поспішними темпами", – каже виконувачка обов’язків заступника директора Львівської обласної психіатричної лікарні "Заклад" Олена Кравець.

Наразі будівля лікарні потребує реставрації, адже вона знаходиться у жахливому стані.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Львівські хірурги "воскресили" мозок напівживої пацієнтки, яка нічого не розуміла

Як повідомляє портал "Знай.uа" У Дніпрі відомий медик святкує ювілей - врятував сотні життів, не вимагаючи подяки

Також "Знай.uа" писав, що У Дніпрі пацієнти тубдиспансеру стрибають через паркани, щоб вибратися "на свободу" - розгулюють вулицями і дитячих майданчиках