У Львові лікарі повернули до життя пацієнта, у якого наступила клінічна смерть.

Про це повідомляє портал “Zaxid.net”.

Так, стало відомо, що у середу 27 травня, до Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги доправили 57-річного львів’янина Івана Кіша з попереднім діагнозом — інфаркт міокарда. Коли пацієнт поступив до відділення, то у нього раптово зупинилося серце.

"Пацієнт понад 20 хвилин був у стані клінічної смерті. Відновити повноцінну серцеву діяльність ніяк не вдавалося. Серце починало працювати, а через декілька хвилин знову виникала фібриляція шлуночків і знову боротьба за життя продовжувалася. Загалом, проведено вісім дефібриляцій. Реаніматологам тільки через півгодини вдалося відновити серцеву діяльність та стабілізувати життєві функції пацієнта", — розповіла завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії, доцент Наталія Матолінець.

Фото “Zaxid.net”


Після успішної реанімації хворому провели коронаграфію, був діагностований важкий інфаркт міокарду і відразу проведено стентування (розширення) лівої коронарної артерії.

Випадки, коли лікарям вдавалося виводити пацієнтів зі стану клінічної смерті, були і раніше. Але, як правило, після тривалої реанімації у них були ускладнення неврологічного характеру. Але у цього пацієнта всі життєві показники є стабільними.

На щастя, чоловіка вчасно доставили до лікарні і вчасно реанімували. Але так пощастити може не всім. Медики радять при найменших болях у грудях відразу іти на консультацію до лікаря.

Нагадаємо, Знай.uа писав, що в Івано-Франківській області автомобіль влетів під підйомний кран.

Знай.uа повідомляв, що Франківщина згадує героя і захисника, який загинув 2 роки тому на Донбасі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нещодавно Знай.uа передавав, що ґвалтівника дівчинки з Калуша посадять на 10 років.