Через карантин Польща відчуває гостру нестачу робочих рук. Особливо це стосується сільського господарства через це там відмовляються від обов’язкового карантину для сезонних працівників.

Таку інформацію озвучив міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановський, передає 24 канал.

Тепер всім сезонним працівникам не потрібно відправлятися на карантин після перетину кордону. Раніше іноземним працівникам доводилося очікувати 14 днів, перебуваючи в самоізоляції. Проте за словами міністра таке послабдення буде стосуватися лише працівників на фермах, на інші галузі це не розповсюджується.

заробітчани, скріншот із відео
заробітчани, скріншот із відео


При цьому в Польщі за державні кошти не зможуть тестувати на коронавірус іноземних працівників, які приїхали на роботу. Такі тестування рахуватимуться як незаконна державна допомога.

Міністр Ардановський також закликав поляків, які перебувають без роботи під час карантину допомагали фермерам під час сезонних робіт з урожаєм. Він наголосив, що це важливо для запобігання майбутнього дефіциту продуктів, відтак зростання цін на них.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, львів'ян поставили на лічильник на кордоні з Польщею, нахабству немає меж – "сто баксів – і ти на заробітках".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у МЗС проінструктували заробітчан про дозволи на виїзд за кордон.

Також портал "Знай.ua" писав, що заробітчанам дали зелене світло на виїзд, але є одна умова.