У День вишиванки військовим у винниківському госпіталі подарували традиційний український одяг.

Про це повідомила волонтерка Наталія Арестова.

У четвер, 21 травня в Україні святкували День вишиванки. Щоб привітати з цим важливим святом українських військових їм подарували вишиванки.

Всі поранені військові у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи отримали вишивані сорочки.

“Цьогоріч День вишиванки у Львівському шпиталі не такий, як завжди – тихо і скромно, бо карантин. Але щирі посмішки і радість в очах у бійців, які одягли вишиванки, жодним карантином не затьмариш. Бійці з радістю приймали в подарунок вишиті сорочки і робили фото, а також просили переслати фото, щоб показати своїм близьким. У декого це перша вишиванка в житті", - написала волонтерка.

Фото Наталія Арестова


День вишиванки це міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня.

У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Нагадаємо, раніше Садовий заборонив львів'янам святкувати День міста

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляє портал Знай. uа У Львові Садового варта влаштувала карантинний терор городянам і бізнесу, - "Пора цих півнів гнати в шию"

Також Знай.uа писав, що Львів на карантині відзначив свій День народження, - фото самотнього "іменинника" вразили мережа