У День вишиванки військовим у винниківському госпіталі подарували традиційний український одяг.

Про це повідомила волонтерка Наталія Арестова.

У четвер, 21 травня в Україні святкували День вишиванки. Щоб привітати з цим важливим святом українських військових їм подарували вишиванки.

Всі поранені військові у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи отримали вишивані сорочки.

“Цьогоріч День вишиванки у Львівському шпиталі не такий, як завжди – тихо і скромно, бо карантин. Але щирі посмішки і радість в очах у бійців, які одягли вишиванки, жодним карантином не затьмариш. Бійці з радістю приймали в подарунок вишиті сорочки і робили фото, а також просили переслати фото, щоб показати своїм близьким. У декого це перша вишиванка в житті", - написала волонтерка.

Фото Наталія Арестова


День вишиванки це міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня.

У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Нагадаємо, раніше Садовий заборонив львів'янам святкувати День міста

Популярні новини зараз
Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше Лише 1 з 25 хоче йти у бій: експерт про результат силової мобілізації ухилянтів На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися Перші снігопади: українців попередили про погоду
Показати ще

Як повідомляє портал Знай. uа У Львові Садового варта влаштувала карантинний терор городянам і бізнесу, - "Пора цих півнів гнати в шию"

Також Знай.uа писав, що Львів на карантині відзначив свій День народження, - фото самотнього "іменинника" вразили мережа