Вперше за всю історію Збройних сил України, пройшла підготовку та здобула водолазну кваліфікацію жінка-військовослужбовець

Про це повідомляє портал “АрміяInform”.

Українка Катерина Нікітенко проходить службу в лавах Військово-морських сил ЗС України. У свій юний вік вона пройшла шлях від матроса до старшини першої статті та здобула перемогу на цьогорічних всеукраїнських змаганнях з акватлону (єдиноборства під водою).

Фото “АрміяInform”


Через те що Катерина Нікітенко з дитинства проводила багато часу в Одесу вона дуже сильно любить море, та не уявляє свого життя без нього. Дівчина мріяла про військову службу, а тому з першого курсу навчання в Ізмаїльському медичному училищі розмірковувала над цим питанням.

Фото “АрміяInform”


Після вишколу в Навчальному центрі на Миколаївщині Катерина розпочала свою військову кар’єру фельдшером у Водолазній школі.

“Я побачила, як інструкторсько-викладацький склад навчає курсантів. Мені захотілось поповнити ряди фахівців із водолазної справи. З першою групою працювала як фельдшер, а вже з другою групою, після отриманням схвального рішення Командування ВМС України, розпочалась моя водолазна підготовка, — розповіла Катерина Нікітенко.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Фото “АрміяInform”


Загалом під час підготовки дівчина провела понад 650 хвилин під водою, занурюючись на глибину до 30 метрів. Вона навчилась затримувати дихання до трьох хвилин, за які встигає пропливти близько 50 метрів під водою. Катерина регулярно робить дихальні вправи, аби в подальшому збільшити час, який вона може провести без повітря під водою.

Катерина Нікітенко має амбітні плани на майбутнє. Вона готується пройти інструкторські курси та стати першою серед жінок інструктором-водолазом.

Фото “АрміяInform”


"Я бачила, як здаються деякі хлопці. Розуміла, що як єдина дівчина мала боротися та здобути омріяну професію"- каже дівчина.

Варто відзначити, що під час водолазної підготовки відсіюється до 70 відсотків чоловіків (50 % відсіюється на вступних іспитах, ще до 20 % під час навчання).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в хід на Донбасі йшли гранатомети і кулемети, але українські військові вистояли і дали відсіч, звіт ООС.

Як повідомляв Знай.uа Польща публічно визнала Росію головною загрозою – Дуда підписав історичний документ.

Знай.uа писав, війська ООС знову "надавали по зубах" окупантам на Донбасі: бойовики вважають втрати.