У Львові у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги відкрили Центр трансплантології, в якому уже найближчим часом готуються проводити родинну і посмертну трансплантацію нирок та інших органів. Його очолив Максим Овечко. До пересадок нирок лікарі вже повністю готові. Зараз завершується підготовка лікарів до трансплантації підшлункової залози і печінки.

Про це Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги повідомила на сайті лікарні.

Раніше 26-річний Максим Овечко керував відділенням трансплантології в Ковелі, де наприкінці 2019-го року розпочали пересаджувати органи, відновивши в Україні посмертні трансплантації. За кілька місяців там пересадили два серця та три нирки, ще чотири пересадки нирки провели від родинного донора.

Максим Овечко, джерело: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги
Максим Овечко, джерело: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Новостворений Центр повністю готовий до родинних та посмертних трансплантацій нирок. Також триває підготовка до пересадження підшлункової залози та печінки.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Ми повністю готові до родинної і посмертної пересадки нирок, чекаємо лише закінчення карантину. Очікуємо також, що лікарню швидкої медичної допомоги включать у "пілотний проект" МОЗ, тоді такі операції для пацієнтів будуть безкоштовними. Їх проведення буде оплачувати держава. Тоді Центр трансплантології запрацює на повну силу», – каже Максим Овечко.

фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги
фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Нині в «листі очікування» уже перебуває майже сотня пацієнтів, а клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова саме очікує на включення до «пілотного проекту» МОЗ України, за яким такі операції будуть сплачуватися державою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Во Львове "воскресили" пенсионерку с больным сердцем - уникальная операция прогремела на весь мир

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Львові хірурги врятували життя 1,5-річному малюкові, рахунок йшов на секунди - "Не дихав і синів"

Також «Знай.uа» писав, що Комаров зі "Світу навиворіт" показав плачевний стан українських лікарень, не вистачає найнеобхіднішого