Сьогодні, 4 травня, посольство Польщі почало приймати документи для оформлення віз українським заробітчанам, зайнятих у сільськогосподарських і садових роботах.

Про це повідомив директор департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев. Він додав, що більшість закордонних дипломатичних установ поки ще не відновили видачу віз.

Посольство Польщі в Україні працює в Києві. У Львові, Луцьку, Вінниці, Харкові та Одесі є генконсульства. Всі вони тимчасово призупинили роботу 16 березня через пандемію коронавірусу.

Після того, як польські консульські установи в Україні через спалах нового коронавірусу COVID-19 тимчасово припинили роботу, з 29 квітня країна почала видавати українцям робочі візи.

Перші робочі візи нібито 29 квітня вже видано українцям. З 30 квітня можна буде подавати документи для отримання польських робочих віз з допомогою електронної системи e-консульства.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Заробітчани, скріншот: YouTube
Заробітчани, скріншот: YouTube

"Вдалося розробити механізм, який дозволяє працівникам з України абсолютно безпечним способом отримати роботу в Польщі. У цій справі досягли угоди консульські служби Польщі в Україні, а також кілька міністерств: закордонних справ, внутрішніх справ і адміністрації, сільського господарства і розвитку села", - повідомило агентству джерело.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд готовий до переговорів з європейськими країнами, які хочуть офіційно запросити українських заробітчан на сезонні роботи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Безвизу кінець? Євросоюз хоче запровадити "Covid-паспорт" для туристів та заробітчан

Як повідомляє портал «Знай.ua» Українські заробітчани не повернуться до Польщі після пандемії – озвучений тривожний прогноз

Також «Знай.ua» писав, що Українських заробітчан перекваліфікують з збирачів полуниці і доглядальниць на дорожніх майстрів