Кожен городник знає, що вирощувати помідори – справа непроста. Вони дуже вибагливі і потребують догляду. То їм дуже жарко, то холодно, то шкідники з'явилися не зрозуміло звідки, то вони чимось захворіли. Не всі здатні виростити томати, а тим більше отримати багатий врожай.

Грунт є дуже важливим фактором при посадці помідорів. Добрива слід вносити в нього ще з осені. Томати потребують перегною, який необхідно встигнути перекопати перед першими морозами.

Помідор. Фото з сайту Pexels
Помідор. Фото з сайту Pexels

Добрива, яких потребують томати:

  • фосфорні і калійні добрива засипають поверхню землі і трохи вкопують на глибину;
  • помідори не люблять кислі грунти, тому на закисленні ділянки потрібно внести вапно, яка сприяє їх відновленню;
  • томати дуже люблять пташиний послід. У ньому міститься велика кількість органічних речовин та азоту, які припадуть до речі на початку вегетації. Послід необхідно розкидати по поверхні і вкопати на глибину лопати;
  • дуже важливу роль при посадці грають компост і зола. В золі немає азоту, проте в ній вистачає інших корисних речовин для помідорів. Вона буде потрібна під час цвітіння і формування плодів.

фото Getty Images
Помідори, томати // фото Getty Images

Навесні в грунт краще не вносити добрива, коли будете висаджувати томати. Найкраще удобрити грунт восени, щоб корисні речовини змогли рівномірно розподілитися по ньому. Винятком є добрива на основі азоту, оскільки вони швидко розпадаються і вимиваються водою.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Перед висадкою томатної розсади в грунт удобрити його сумішшю марганцівки і дріжджів. На одне відро води знадобиться всього 10 г дріжджів, настоювати потрібно рівно добу (24 години). У кожну посадочну лунку влити по одній склянці розчину.

Щоб внести в грунт калій, знадобиться деревна зола. На одну лунку 100 г золи.

Через 10 днів після посадки можна буде провести першу підгодівлю. Розчиніть послід у воді (співвідношення 1:15).

Цибулиння в посадочних ямках відлякує шкідників. Її потрібно залити окропом і залишити настоюватися на 10 годин. Після розвести у воді (1:5), полити і обприскати, щоб захистити кущі від грибка.

Ще можна внести в грунт яєчну шкаралупу. У ній також міститься багато калію.

як і коли удобрювати город
як і коли удобрювати город, https://udobreniy.ru/udobreniya-dlya-ogoroda.html

Порада: коли кущах почнуть з'являтися перші плоди, то краще в цей час зменшити полив. Тоді помідори будуть тугими і міцними.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Як виростити капусту у відкритому грунті - прості хитрості

Як повідомляє портал «Знай.ua» Краса на городі — як підготувати цибулю до посадки, щоб від врожаю відбою не було

Також «Знай.ua» писав, що Календар городника - коли садити картоплю, буряк, моркву, огірки та інші овочі