У суботу, 25 квітня, у Львові буде похмуро та дощитиме, сонце так і не покажеться з-за хмар. Про це попереджають на сайті Sinoptik.

Температура повітря у Львові очікується не вище 11-13 градусів тепла вдень, а вночі похолодає до 8 градусів вище нуля.

У Львові надзвичайно теплим цей день було у 1993 році, тоді повітря нагрівся до 22,7 градусів вище нуля. А незвично холодною - в 1988 році, тоді морози досягли 4,0 градусів нижче нуля.

За народним прогнозом погоди у цей день, 25 квітня, шанується святий мученик Василь-сповідник, єпископ Парійський. З Васильєва дня починається справжнє тепло, сонце прогріває землю і просушує її. Наші предки говорили, що на Василія Парійського землю починає парити. Якщо опівдні на небі з'являються чорні високі хмари, то незабаром почнеться проливний дощ, який не закінчиться до ночі.

Дивилися на те, як ведуть себе верби – якщо вони розкривають листочки, сильних холодів вже можна не боятися. З цього дня на поля вилітають джмелі і бджоли, а лисиці виводять з нір молодняк. За словами мисливців, на Василя останні ведмеді покидають свої барлоги, а зайці сміливішають і починають бігати навіть вдень.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.