Найкращий сімейний лікар Львівщини 2019 року, головна лікарка КНП "Центр первинної медико-саніторної допомоги Давидівської сільської ради ОТГ" Ірина Гнатів захворіла на коронавірус COVID-19. Про це повідомило Українське лікарське товариство.

Лікарка наголошує, що намагаючись надати якісну медичну допомогу хворим, лікарі ніколи не знають усього анамнезу пацієнта. Багато людей приховує свої контакти із хворими на коронавірус.

Ірина Гнатів на своїй сторінці у Facebook також додала, що відчула, як змінилося ставлення до неї через хворобу.

Ірина Гнатів, фото: "Варта-1"
Ірина Гнатів, фото: "Варта-1"

Українське лікарське товариство у Львові висловлює слова підтримки Ірині Гнатів та бажає їй найшвидшого одужання.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як наголосив голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда, медпрацівники на сьогоднішній день перебувають у групі підвищеного ризику.

"На жаль, ніхто із лікарів не застрахований від цієї хвороби. Ірина Гнатів мала засоби захисту і дотримувалася усіх вимог, але вірус дуже підступний. Ми чітко розуміємо, що медичні працівники є у групі підвищеного ризику, адже постійно наражаються на небезпеку перебуваючи у прямому контакті з пацієнтами. Лікарі свідомі, що можуть захворіти і йдуть на цей ризик, адже інакше вони просто не можуть. Покликання лікаря – лікувати людей навіть тоді, коли йому самому загрожує небезпека. Суспільство має усвідомити значення роботи медичних працівників в цей непростий період світової пандемії, коли окрім лікарів допомогти більше нікому. Відтак громадяни повинні змінити своє ставлення до людей у білих халатах, проявити повагу і розуміння Пригадайте, що в Італії лікарі надавали медичну допомогу пацієнтам навіть тоді, коли закінчилися усі засоби захисту.

скріншот зі сторінки у Facebook
скріншот зі сторінки у Facebook

Наша спільнота УЛТ у Львові висловлює слова підтримки Ірині Гнатів та усім медичним працівникам України, які захворіли на СOVID–19. Бажаємо їм швидше впоратися із недугом та бути здоровими!", – сказав Олег Дуда.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Мені страшно", — до правди, яку розкрив український лікар в Італії, готовий не кожен

Як повідомляє портал «Знай.uа» Корпорація "АТБ" надала львівському лабораторного центру систему експрес- діагностики COVID-19 потужністю 400 зразків на добу

Також «Знай.uа» писав, що Українські медики борються з пандемією запальними танцями — навіть шаманам таке не снилося, відео