Львів'янин, який рятував поранених бійців на сході України зараз допомагає італійцям з Сovid-19.

Про це повідомляє інформаційний портал "Діло".

39-річний львів’янин Роман пішов на війну разом із рідним братом 6 років тому. Старший брат Андрій працював на той час онкологом, молодший — дитячим анестезіологом.

Брати Собки працювали спочатку в мобільній бригаді, потім у лікарні в Селидовому, куди привозили важкопоранених із передової, а згодом — у військовому госпіталі. Обом довелося побувати в Авдіївці, Кураховому, Опитному.

Роман Собко


Згадують, що найчастіше були бійці з мінно-вибуховими травмами, з ураженими ногами, пораненнями в живіт, грудину, голову. Спочатку брати до такого не були готові, про те згодом почали потроху втягувалися. Разом брати провели понад 400 надскладних операцій. Бувало й таке, що Роман Собко переливав пораненому свою кров, бо шукати донорів не мав коли.

Зараз перед лікарем стоять нові випробування. Коли Міністерство охорони здоров’я оголосило, що набирає 10 медиків у гуманітарну місію в Італію, у списках опинився й Роман Собко.

"Італійці насправді цінують той факт, що ми сюди приїхали. Це не просто професійна допомога, а ще й моральна підтримка. Жест солідарності, який доводить, що вони не самотні перед лицем епідемії", - розповідає лікар.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, що доктор Комаровський випустив чергову серію відповідей на питання публіки щодо Covid-19.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кров Тома Хенкса допоможе вченим в розробці вакцини від коронавірусу.

Також "Знай.ua" писав, як лікують від вірусу в київській лікарні.