У неділю, 19 квітня, у Львові буде похмуро і похмуро, але без дощу. При цьому вночі можливі заморозки до 1 градуса морозу, передають на сайті Sinoptik.

Температура повітря у Львові підніметься до 12-14 градусів тепла вдень, а вночі похолодає до 8 градусів вище нуля.

У Львові найтепліше у цей день було у 2000 році, тоді повітря прогрілося до 24,2 градусів вище нуля. А найхолодніше - у 1979 році, тоді холоду опустилися до 4,4 градусів нижче нуля.

За народним прогнозом погоди у цей день, 19 квітня, шанується святий преподобний Євтихій, архієпископ Константинопольський. Наші предки називали його Тихим – зазвичай у цей день погода була тихою і лагідною, вітри затихали, встановлювалося весняне тепло. Якщо погода не псувалася, говорили, що це обіцяє багатий урожай озимої пшениці.

Крім того, до цього часу зацвітали яблуні. Якщо ворони вибирають верхні гілки для своїх гнізд, то незабаром вода в річках сильно підніметься. Якщо дикі качки гніздяться біля кромки води, то бути літу сухим, а якщо навпаки – буде багато дощів.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.