Мешканець міста Гадяч Полтавської області, ветеран та інвалід АТО Володимир Донос розповів, як вижив в “Іловайському котлі”. Інтерв’ю з ветераном опублікували у виданні «Прикарпаття Online».

За словами 42-річного колишнього вчителя фізкультури, який пішов на фронт добровольцем, «котел» став найважчим випробуванням у його житті. Через відсутність належного командування та підступність Путіна, який пообіцяв випустити українські війська з оточення неушкодженими, тоді загинуло чимало українців.

“Я добровольцем пішов. Тільки дружина думає, що мене мобілізували. А мені ж 42 роки, викликали до військкомату, сказали, що можу відмовитися, бо за віком уже зняли… Просто я ж добровольцем записався ще в березні, а тут обстановка змінилася, але я не відмовився. У мене вся родина медики, я дитинство провів у матері на роботі. Сам в університеті вивчав спорт медицину. Тому напросився у санітари, щоб принести якусь користь”, - розповідає Донос.

Фото, Володимир Донос, «Прикарпаття Online»
Фото, Володимир Донос, «Прикарпаття Online»
Фото, Володимир Донос, «Прикарпаття Online»

Солдат-санітар Володимир провів у лісі серед трупів п’ять днів і п’ять ночей, не маючи ні води, ні їжі, і жодного шансу на медичну допомогу. Через поранення у чоловіка розвинулася гангрена на нозі – тіло обсіли мухи, з’явилися їхні личинки. Йому майже відірвало ступню, він думав, що вже не виживе. Маркером на руці він написав своє ім’я, а в блокноті – послання для дружини.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Самотужки робив собі перев’язки, харчувався мурашками, дощовими черв’яками і мухами, а пив дощову воду, яку збирав у каску.

Однак через п’ять днів боротьби за життя його відшукали місцеві мешканці, привезли до лікарні. Звідти його забрали терористи ДНР – у полон.

З полону його визволяли друзі та дружина, а також генерал Рубан. Наразі чоловік, якому ампутували ногу, – у госпіталі в Києві.

Нагадаємо, Сивохо відреагував на власне побиття націоналістами і кинув виклик Білецькому.

Як повідомляв Знай. ua, Білецький з Нацкорпуса висунув вимогу.

Також Знай. ua писав, що Білецький заявив, що ні один доброволець не прийме нагороду з рук Зеленського.