У суботу, 18 квітня, у Львові очікується мінлива хмарність, час від часу на небі з'являється сонце. Опадів не очікується, передає сайт Sinoptik.

Температуру повітря у Львові обіцяють до 9-12 градусів тепла вдень, а вночі похолодає до 8 градусів вище нуля.

У Львові найтеплішим цей день було у 2000 році, тоді повітря прогрілося до 24,8 градусів вище нуля. А найхолоднішим - в 1955 році, тоді холоду опустилися до 3,3 градусів нижче нуля.

За народним прогнозом погоди у цей день, 18 квітня, поминался святий мученик і читець Феодул. Наші предки називали Федула Ветреником. Зазвичай у цей день піднімався теплий вітер, але цілком імовірно, що вдарять нічні морози. Разом з тим, справжніх холодів вже не буде до наступної зими.

Якщо на Федула йшли дощі, то влітку чекали безлічі грибів у лісі. Вважали, що якщо у цей день вимити вікна, то нечисть в будинок вже не потрапить. Прислухалися до вечірньої тиші – чекали першої пісні цвіркуна.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Якщо на відкритій місцевості всі звуки чутно виразно, то скоро почнеться сильний дощ. Птахи раптово замовкли – наближається негода, краще сховатися в безпечному місці.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.