Львівські хірурги врятували життя пацієнтці, провівши унікальну операцію на серці, яку до цього в Україні ніхто не робив.

Про це розповідає користувач мережі facebook Ігор Зінкевич.

Пацієнтка у віці 65 років, була госпіталізована Військова-медичний клінічний центр Західного регіону у відділення хірургії серця і магістральних судин з діагнозом ревматична хвороба серця, комбінована важка вада мітрального клапана з переважанням стенозу, тяжкою недостатністю аортального клапана, гігантським лівим передсердям з компресією оточуючих структур. Постійна форма фібриляції передсердь. Вторинна важка легенева гіпертензія. СН ІІ Б зі зниженою систолічною функцією лівого шлуночка серця (ФВ 36%). NYHA IV.

Фото зі сторінки Ігоря Зінкевича

Важкий та нестабільний стан пацієнтки вимагав негайного хірургічного втручання.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Операцію провів відомий Львівський кардіохірург Володимир Мороз. Допомагали і асистували команда високопрофесійних Львівських медиків - кардіохірург В'ячеслав Зінченко, анестезіолог Куртяк Зіновій, Якимович Юрій, перфузиолог Курило Андрій, лікар - інтерн Іваніна Сергій, завідувач реанімаційним відділенням Родзуняк Андрій і співробітники відділення серцево-судинної хірургії.

Такі операції не проводилися в Україні. При цьому комбінованої операції трансплантація серця є лише одним з декількох етапів, в чому і полягає її унікальність.

Пацієнтка сьогодні відчуває себе добре, переведена з реанімаційного відділення на стаціонарне лікування, і висловлює слова великої подяки лікарям, які врятували його життя.

Фото зі сторінки Ігоря Зінкевича

Операції такої складності можна проводити в нашому місті на постійній основі.

Фото зі сторінки Ігоря Зінкевича

Надійна команда високопрофесійних лікарів, які досконало знають свою справу готова працювати і рятувати людські життя.

Найбільше місто Західної України має всі шанси стати локомотивом у трансплантології в Україні.

Geplaatst door Igor Zinkevych op Woensdag 15 april 2020

Нагадаємо, раніше Чим небезпечні прогулянки з температурою: розповідаємо про наслідки

Як повідомляє портал «Знай.ua» Як позбутися від кашлю - 5 засобів для усунення мокротиння в горлі

Також «Знай.ua» писав, що Харків'ян приголомшили фото з лікарні, "готової" до боротьби з епідемією, - "краще здохнути відразу"