У п'ятницю, 17 квітня, у Львові буде мінлива хмарність, майже без сонця. Опади не очікуються, зазначили на сайті Sinoptik.

Температура повітря у Львові підніметься до 9-15 градусів тепла вдень, а вночі буде трохи прохолодніше - до 10 градусів вище нуля.

В цей день у Львові найтеплішою погода була в 1956 році, тоді повітря прогрілося до 24,5 градусів вище нуля. А самої холодної - в 1993 році, тоді холоду досягли 2,5 градусів нижче нуля.

За народним прогнозом погоди, 17 квітня відзначали день, присвячений преподобного Йосипа, песнописцу і творця канонів. Зазвичай до цього дня вперше чули пісню цвіркуна, починали курлыкать журавлі. Прийнято було виходити з дому, просити у журавлів захисту від зла, нечисті і морів. Якщо у цей день стояла ясна, жарка погода, а ніч холодна і тягне морозом, то незабаром встановиться теплінь. До цього часу на вільхі розкривалися сережки, а потріскана кора віщувала довгий період хорошої погоди. Якщо з ранку небо на сході золотисте, з рожевим відтінком – чекайте потепління.

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні відчуження за 10 днів пожеж знищено 30% туристичних локацій. Серед них радянські бази відпочинку, деякі металеві локації і покинуті села.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, вогонь знищив колишні села Лелів, Смарагдовый, Чистогалівка, Варовичі. Крім того, постраждав і Рудий ліс. Вогонь вже підбирався до сховища радіоактивних відходів "Підлісний" та атомної станції. Однак рятувальникам допомогла погода.

Також портал Знай.uа писав, що небайдужі люди організували допомогу пожежникам, які займаються гасінням пожежі в Чорнобильській зоні відчуження. Саме так і з'явився "Волонтерський штаб", який розпочав роботу на контрольно-пропускному пункті "Дитятки".