Переважна більшість людей, які повертаються з-за кордону на Львівщину відмовляються від обсервації та віддають перевагу знаходяться на самоізоляції вдома.

Про це повідомляє ТСН.

Кожного дня з Польщі в Україну через КПП "Краківець" в’їжджає близько тисячі осіб. На кордоні вони підписують згоду про самоізоляцію. Всі вони мають їхати в місця обсервації або ж відбути 14 карантинних днів вдома Практично всі погоджуються пересидіти ці 14 днів вдома.

На Львівщині в протитуберкульозному диспансері облаштували одне з таких місць для обсервації.Тут облаштували 80 місць і закупили їжу. Втім, за час карантину жодної людини тут ще не було.

"Медперсонал є, приміщення готові, запаси продуктів харчування, ліки готові, антисептики" – каже завідувач реабілітаційного відділення центру легеневого здоров’я Роман Гасіджак. Таких пунктів обсервації на Львівщині вісім.

Черги на українському кордоні, фото Telegram
Черги на українському кордоні, фото Telegram


За словами керівника департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрія Васько Львівська область просто не справилася б з тим потоком українців, які повертаються з-за кордону. Тому чиновники, людям і пропонують відбути карантин вдома.

Проте не всі львів'яни сумлінно дотримуються самоізоляції. За минулий тиждень затримали близько трьох десятків порушників карантину, які втекли із самоізоляції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, мер наказав ловити порушників карантину — у руки копам потрапила дружина глави міста.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Папа Франциск згадав Україну у своїй пасхальній проповіді - "Нехай припиняться страждання".

Також "Знай.uа", писав, пандемія зупинила світову економіку, видобуток нафти зазнає найбільшого скорочення в історії.