Керівник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб в ефірі радіо "Львівська хвиля" озвучив статистику захворюваності на COVID-19 у Львові й області.

Про це повідомляє Львівська міська Рада.

За словами Володимира Зуба, станом на 8:00 ранку 8 квітня, на Львівщинібуло 34 підтверджені випадки зараження COVID-19. Із них 1 людина померла, іще 3 — одужали.

Володимир Зуб поділився своїми спостереженнями й думками щодо того, наскільки можуть відрізнятися офіційні дані від фактичних і чому. Також він розповів про те, який метод є найефективнішим в убезпеченні від інфікування коронавірусом.

На запитання щодо того, наскільки офіційна статистика відповідає реальним цифрам щодо захворюваності, головний медик Львова сказав, що, скоріш за все, різниця багатократна.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

"Якщо подивитися на аналітику Китаю й інших країн, то офіційна статистика завжди відстає від фактичної: або немає клінічних проявів, тобто пацієнт має коронавірусну інфекцію, але клінічно вона не проявляється, тому він не виявлений, або ж не встигають всіх обстежити, чекають на результати ПЛР-тестів. Тому завжди офіційна статистика відстає від кількості фактично інфікованих. Слід вважати, що в нас насправді більше людей сьогодні уражених коронавірусною інфекцією, але не у всіх вона виявлена. Відтак, особливо важливо сьогодні дотримуватись умов карантину. Людина не знає — чи вона заражена, чи ні, тому всім треба бути вдома", — зазначив Володимир Зуб.

За словами головного лікаря, близько 80% захворілих мають легкий перебіг хвороби, що сприяє швидкому поширенню коронавірусу серед населення.

Коронавірус в Україні, скріншот: YouTube
Коронавірус в Україні, скріншот: YouTube

"Люди можуть підкашлювати, мати невеличку температуру, у частини — і зовсім жодних симптомів. Людина думає, що здорова, виходить на вулицю й інфікує інших.Тому офіційна статистика завжди запізнюється за фактичною кількістю. Думаю, що в разів 10 більше.Також у нас поступово збільшуватиметься кількість захворілих. Думаю, що після Великодня, якщо ми не будемо дотримуватись жорсткого карантину, цифра суттєво збільшиться. Тому треба зараз максимально себе обмежити. Люди все одно вийдуть на вулицю, підуть до церкви, — ми цього не уникнемо. Але шляхом жорсткого карантину зараз можна суттєво зменшити кількість осіб, які можуть когось інфікувати", — додав Зуб.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Львові самотня пенсіонерка "прописалася" в лікарні - вилікували, а йти немає куди, щемливі кадри

Як повідомляє портал «Знай.uа» Розлучення через пандемію? Перелякана тернополянка не пустила додому чоловіка, який повернувся з Польщі

Також «Знай.uа " писав, що Десятки українців опинилися під підозрою - тривожні подробиці з львівської інфекційки