У понеділок, 6 квітня, у Львові буде сонячно, при цьому ніяких опадів не очікується. Про це попереджають на сайті Sinoptik.

Температура повітря в цей день у Львові підскочить до 14 градусів тепла, а вночі похолодає до 10 градусів вище нуля.

найтеплішим 6 квітня у Львові в 1968 році, до 23,8 градусів тепла. А найхолоднішим – у 2003 році, тоді всі мерзли в 4,3 градуси морозу.

За народним прогнозом погоди, 6 квітня православні відзначають Переддень Благовіщення. Крім того, в цей день вшановували преподобний Захарія-чернець.

Наші пращури у цей день відзначали Хвалу Богородиці. Вважалося, що птахи до цього дня відкладають у гнізда перші яйця. Помічали, що якщо ніч з 5 на 6 квітня тепла, то і далі весна буде теплою. Якщо сніг встиг розтанути, то більше не випаде, а якщо все ще лежить, то лежати йому ще не менше тижня.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Увечері на дорозі до церкви, запалювали вогнища – щоб подорожні могли безпомилково знайти храм навіть у темряві. В церкву на службу йшли з насінням – освятити перед нової посівної.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.