У Львові пішов із життя 73-річний Іван Вакарчук – відомий громадський діяч, екс-міністр освіти та науки України, фізик, який у 1990-2007 роках та з 2010 по 2013 роки очолював Львівський університет. Крім того, багатьом українцям він відомий ще й завдяки синові – Святославу Вакарчуку, політику та фронтмену гурту «Океан Ельзи». Про сумну звістку стало відомо з повідомлення голови Інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича у соціальній мережі Facebook.

«Велика втрата. Від нас пішов Іван Вакарчук. Велика людина, той, хто вмів змінювати життя на краще. Для мене улюблений ректор alma mater, міністр освіти, з яким мав честь співпрацювати, міняючи цю галузь. Вічна пам’ять» — зазначив В’ятрович.

Скрін, Володимир В’ятрович, Facebook

«Як шкода... Це ж він систему тестів спершу впровадив в університеті Франка», «Коли на протестах "Україна без Кучми" побили і затримали наших студентів, то весь ЛНУ вийшов на протест і страйк. І Вакарчук його підтримав, студентів відпустили на мітинги в більше того, сам ректор брав у них участь...», «Світла пам'ять видатному вченому й першому (а може й останньому) дійсно українському міністру освіти та науки», - пишуть у коментарях українці.

«Дуже сумно. Пішла людина, в якій у свій час студенти побачили надію на зміни. Пам'ятаю ті роки, коли, всупереч тиску комуністичної влади, львів'яни таки вибрали Вакарчука народним депутатом СРСР. Згодом він став ректором нашого університету», - додають львів’яни.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Нагадаємо, американка, яка навчалася у матері Вітні Х'юстон, вразила світ українською піснею.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, на 94-му році життя померла народна артистка радянського союзу і Росії Інна Макарова. Про це повідомила 25 березня дочка актриси Наталія Бондарчук.

Також портал "Знай.ua" писав, що загинув зірковий композитор ЛаШон Деніелс.