У суботу, 4 квітня, небо у Львові насупиться, але дощу не буде. Сонця городяни не дочекаються, попередили на сайті Sinoptik.

Температура повітря в цей день у Львові підніметься найбільше-до 8 градусів тепла, а вночі промерзне до 4-6 градусів вище нуля.

Незвично тепло в цей день, 4 квітня, у Львові в 1986 році, тоді прогрілося до 21,0 градуси вище нуля. А найхолоднішим – в 1963 році, коли повітря промерз до 5,1 градусів нижче нуля.

У цей день наші прабабусі та прадідусі шанували священномученика Василя Анкірського, який отримав у народі прізвисько «Теплий» чи «Солнечник».

Зазвичай на Василя було досить тепло, починали танути бурульки, приходила відлига. Помітили, що темні хмари на небі обіцяють дощі і потепління. Від того, будуть чи квітневі дощі теплими, залежав майбутній урожай. Якщо берези дають багато соку, то дощі триватимуть усе літо.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Якщо у цей день ворони розсідаються по деревах групами, насупившись і прикривши лапи пір'ям, - скоро похолодає і подуют вологі вітри. Якщо спекотний день, а ніч холодна, то погода скоро налагодиться. Повернулися шпаки – холодів більше не буде.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.