Україна вже тривалий час знаходиться на карантині через пандемію коронавірусу. Через це у всіх містах України закрили практично всі громадські заклади, крім заправок, аптек і продуктових магазинів.

В період карантину почали різко підійматися ціни на найнеобхідніші продукти харчування, медичні маски на антисептичні засоби. Львів’ян вкотре обурили ціни в одному із гіпермаркетів міста.

Про це у спільноті “Варта-1” у Фейсбуці написав Василь Журбенко.

Так, львів'янин розповів, що 30 березня зайшов до гіпермаркету Епіцентр та був здивований цінами там. На час карантину в гіпермаркеті почали продавати захисні маски та антисептики. Про те ціна на них просто космічні.

“11.00 ранку, Епіцентр на Богдана Хмельницького, Львів. 30.03.2020р. Як вам ціни?”, – написав він та оприлюднив фото.

Скриншот


Користувачі мережі неоднозначно відреагували на цей допис.

" А де антимонопольний? Працює тільки Епіцентр , від податків звільнений...чому б ціни не підняти ж", " На респіратори в неті набагато вища ціна. Шкода, що нема як у Львів поїхати", "А чого дивуватися , приїхали заробітчани і будуть економіку піднімати", "Але де вони набрали тих масок", - такі коментарі залишили користувачі мережі.

Скріншот

Скріншот

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Адміністрація гіпермаркету "Епіцентр" відреагувала на обурення львів'ян та відзначила, що вони не мають жодного впливу на ціноутворення.

"Епіцентр - магазин, який продає товар постачальників та не має впливу на ціноутворення. Через підвищений попит та дефіцит як готової продукції так і сировини, постачальники значно підвищили вартість", - зазначає адміністрація.

Також вони повідомили, що під час карантину у магазині введені суворі європейські стандарти санітарно-гігієнічного контролю для безпеки покупців. У магазині регулюється кількість відвідувачів та працює тільки один вхід.

Для того, щоб покупці могли швидко вибрати необхідне, не проводячи багато часу в магазині, всі товари першої необхідності зібрані на центральний алеї магазину та біля кас.
Для забезпечення санітарно-гігієнічних норм у торговельному залі постійно протягом дня проводиться вологе прибирання спецзасобами, а кожну годину здійснюється додаткова санітарна обробка дезінфікуючими засобами.

Нагадаємо, скільки українців залишилися без роботи через карантин, названо точні цифри.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Шмигаль назвав два сценарії продовження карантину в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що Верховна Рада ухвалила закон про земельний ринок — українці, які сидять вдома "скип'ятили" мережу.