У суботу, 28 березня, у Львові віщують похмуру погоду без дощу. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Температура повітря в цей день підніметься до 12 градусів тепла, а в темний час доби опуститься до 9 градусів нижче нуля.

найтеплішим цей день, 28 березня, у Львові у 2003 році, тоді городяни грілися в 17 градусів тепла. А найхолоднішим – в 1962 році, коли всі промерзла до 17 градусів нижче нуля.

За народним прогнозом погоди, 28 березня шануються мученики Агапій, Пуплий, Олександр та інші. Погоду у цей день передбачають по воді і поведінки птахів. Наші предки помічали, що повільне і розмірене протягом весняної води віщує важкий і складний рік. Якщо на водойми повернулися чайки, то незабаром потеплішає. В давнину вважали, що якщо ночами виють вовки, то потрібно перевернути подушку на інший бік, щоб не мучили кошмари.

Побачити в цей день шпака, жайворонка або журавля вважалося доброю прикметою – значить, скоро сильно потеплішає.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, ні зими, ні літа - вчені жахнули фатальними наслідками зміни кута нахилу осі Землі.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.