Співробітники підрозділу кібербезпеки Управління СБ України у Львівській області, починаючи з 17 березня, помічають зростання кількості фейкових публікацій у регіональних інтернет-ЗМІ щодо ситуації навколо поширення коронавірусу. Про це інформує СБУ.

Вийшло так, що однин із відомих регіональних ресурсів розмістив у себе статтю, де нібито невідомі особи в захисних масках потайки винесли тіло померлого від коронавірусу із багатоповерхівки у Львові.Цю публікацію із посиланням на український ресурс для створення правдоподібності статті поширило видання з російським доменом.

Ще одна схожа публікація з`явилася в іншому проросійському ЗМІ з хорошим рейтингом. У матеріалі статті наведено буцімто рекомендації Львівської ОДА щодо запровадження карантину у місті. При цьому заголовок статті сформульований так, аби спричинити паніку серед людей.

Схожа ситуація спостерігається на деяких телеграм-каналах. Зокрема, в одній із спільнот виявлено користувача, який підшукує платформи з продажу українських акаунтів, що мають понад 10 тисяч підписників. Також його цікавлять групи, де об`єднуються соціально вразливі категорії громадян. Аналіз цих дописів свідчить, що завданням зловмисника є поширення паніки та створення недовіри людей до місцевої влади через начебто приховування інформації про коронавірус.

СБУ закликає громадян підозрою ставитись до подібних інформаційних вкидів, перевіряти інформацію та не піддаватися на провокації.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

скріншоти переписок
скріншоти переписок

скриншоты переписок
скриншоты переписок

скриншоты переписок
скриншоты переписок

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше

Як повідомляє портал « У Києві схопили шпигуна з Китаю, який втік від коронавірусу і "спокушав" до смерті переляканих українців

Знай.uа» У Києві СБУ схопила терориста з "особливо тяжкими": от як злочинцеві вдалося спокійно розгулювати столицею

Також «Знай.uа " писав, що В СБУ всерйоз взялися за розповсюджувачів фейків про коронавірус - кримінальна відповідальність гарантована