Прикордонники Львівщини у четвер, 30 січня, виявили спробу перевезення через кордон рекордної партії контрабандних цигарок. Про це розповіли у прес-центрі Служби безпеки України.

Як повідомляється, контрабанду затримали співробітники львівського відділу Служби безпеки України на нейтральній території пункту пропуску «Шегині-Медика», спільно із колегами з Закарпатської області.

Величезну партію цигарок марки Compliment Blue перевозили в автобусі, який до цього успішно минув прикордонний і митний контроль.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Фото: СБУ

Вартість контрабандних тютюнових виробів, яких у автобусі виявилося близько 350 ящиків, сягає трьох мільйонів гривень.

Власник автобуса, житель міста Дрогобич, стверджував, що нібито має дипломатичну недоторканість, яка насправді виявилася липовою. Він зумів налагодити незаконне перевезення українських та білоруських цигарок до країн Євросоюзу.

В операції із викриття та затримання злочинця брали участь працівники Управління внутрішньої та власної безпеки «Захід» Державприкордонслужби України та військовослужбовці Мостиського прикордонного загону.

Нагадаємо, раніше на Одещині митники виявили майже 8 тисяч контрафактних кубиків Рубіка, оригінали яких виготовляють у Британії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", український журналіст і оглядач Євген Плинский у своєму новому матеріалі звернув увагу своїх глядачів і читачів на те, як в даний момент в країні формується "Офіс контрабанди".

Також "Знай.ua" писав, що глава Митної служби Максим Нефьодов повідомив про великі автомобільні черги на україно-польському кордоні. Щоправда, таку ситуацію фіксують вже не перший день, станом на 23 грудня в заторі стоять не менше 1 500 авто.