Індекс споживчих цін у січні 2020 року відносно грудня 2019 у Львівській області становив 100,6%, в Україні – 100,2%

Про це пише Depo.Львів з посиланням на повідомлення Головного управління статистики у Львівській області.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в області у січні 2020 року порівняно із груднем 2019 року підвищились на 0,6%. Найбільше подорожчали овочі – на 6,9%. Ціни на рибу та продукти з риби зросли на 0,7%, молоко, сир та яйця – на 0,5%, фрукти – на 0,5%.

"Разом з тим, подешевшали окремі м’ясні продукти: фарш м’ясний – на 2,5%, м’ясо птиці – на 2,0%, свинина – на 0,5%", – йдеться у повідомленні.

Неабияк знизилися ціни на одяг і взуття – у середньому на 1,6%.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Магазин, кадр з відео
Магазин, кадр з відео

Український бізнес і українці вже відчули на собі вплив коронавірусу. Співпраця з багатьма країнами істотно обмежилася. Вважається, що частина бізнесу призупинить свою роботу. Це тягне за собою зростання цін на деякі товари.

“На фоні зниження доходів населення впаде попит на товари не першої необхідності. Це стосується і продуктів харчування. Наприклад, екзотичних овочів, фруктів, горіхів і ягід. Банан завжди можна замінити вітчизняним яблуком- попит на вітчизняну продукцію, швидше за все зросте, що вплине на підвищення цін на українську продукцію на внутрішньому ринку. Якщо доходи споживачів впадуть, то попит на традиційні продукти "борщового набору зросте", – розповіла директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації, Катерина Звєрєва.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Базовий гардероб для чоловіків та жінок: речей мало — образів багато

Як повідомляє портал «Знай.uа» Під Львовом засікли фуру з мотлохом "від Коко Шанель" - прощавайте, секонд-хенди

Також «Знай.uа " писав, що Затьмарити Каменських, Полякову і Зеленську - топ трендів на сезон весна-літо 2020, які зроблять вас чарівною