У неділю, 15 березня, у Львові до інфекційної лікарні госпіталізували чотирьох осіб, в яких зафіксували ознаки ГРВІ.

Як стало відомо, то ці особи ці нещодавно повернулися з країн, в яких зафіксовані випадки захворювання на коронавірус, у них взяли аналізи які відправлять до Києва, аби встановити, чи не інфіковані вони Covid-19. Про госпіталізованих офіційно повідомив головний медик Львова Володимир Зуб, після того, як у соцмережах поширили інформацію про підозри на коронавірус у кількох мешканців Львову.

скріншот із ФБ
скріншот із ФБ

Володимир Зуб повідомив, що всі госпіталізовані є молодими людьми і хворіють два-три дні. Стан в усіх – середньої важкості.

«Всі особи госпіталізовані з нетривалим анамнезом, тобто хворіють впродовж двох-трьох днів. Стан – середньої важкості, загроз життю нема. Враховуючи, що пацієнти прибули з країн, де зафіксований коронавірус, а також у них наявні ознаки ГРЗ, хворі госпіталізовані, відповідно до наказу МОЗ, для спостереження і дообстеження. У всіх відібрані матеріали і скеровані в лабораторний центр у Київ для проведення тестування», –розповів начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Він також уточнив, що ці 4 особи ізольовані в інфекційній лікарні, відповідно до затвердженого МОЗ алгоритму.

Водночас мер Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook зауважив, що ці люди нещодавно повернулися із країн, де зафіксовано коронавірус. У них є ознаки ГРЗ.

скріншот із ФБ
скріншот із ФБ

Наразі невідомо, чи ці четверо госпіталізованих перебували закордоном разом, чи вони приїхали з різних місць. За попередньою інформацією, одна з госпіталізованих повернулася з Польщі, а ще одна – зі Словаччини. Однак наразі немає більше інформації та деталей про ці випадки.

Львівська мерія просить мешканців міста не створювати паніки і не поширювати неперевірену інформацію.

Про цей інцидент також повідомив в. о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько, який зазначив, що в цих пацієнтів підозрюють коронавірус.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Закриваються всі магазини - перше місто в Україні перетвориться на Ухань

Як повідомляє портал «Знай.uа» Маскується під що завгодно! Стенфордські науковці розповіли, як розпізнати коронавірус

Також «Знай.uа " писав, що Протигаз і два мішки макаронів: жертва "коронавірусу головного мозку" вбила Мережу наповал