Священики також почали долучатися до поширення інформації про профілактику поширення коронавірусу та інших інфекцій.

Капелан Львівської міської ради та речник Львівської архиєпархії УГКЦ о. Павло Дроздяк закликав використовувати засоби гігієни у церквах для того, щоб зменшити ризики поширення будь-якої інфекції, в тому числі коронавірусу, який вже зафіксуваний в Україні

Також він зробив акцент на важливості правильного інформування про поширення цієї епідемії та не піддаватися паніці. Свої думки він озвучив у четвер, 5 березня, під час засідання сесії міськради.

За словами отця Павла, він сам ініціював засідання позачергової ради церков Львова, щоб вирішити, як правильно священники мають інформувати парафіян про поширення епідемії та використання засобів гігієни для зменшення ризиків усіх інфекцій.

Отець Павло Дроздяк,скріншот із відео
Отець Павло Дроздяк,скріншот із відео

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Також священик наголосив, що важливо коректно подавати інформацію, не поширювати фейків та не піддаватися своїм страхам та паніці.

«Коли ми подивимось на статистику, то побачимо скільки людей гине за один день не від вірусу, а від злоби, ненависті та байдужості. Набагато більше людей вмирає не від вірусу, якого ми так з нетерпінням чекаємо, аби з ним боротись. Ми не сховаємось від вірусу нікуди, тому що, на превеликий жаль, як я і сказав, він усередині нас. Це — вірус ненависті. Наше завдання — викорінити його із нашого буття», — розповів о. Павло Дроздяк.

У вівторок, 10 березня, відбудеться зустріч головного лікаря Львова Володимира Зуба зі священниками Львівської архієпархії УГКЦ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше