Власники кількох нічних клубів і стрип-барів у Львові отримали в оренду понад 420 м2 Львівського палацу мистецтв. Конкурсна комісія Львівської ОДА віддала в оренду частину палацу Потоцьких компанії ТзОВ "Львівські події", створеній менше трьох місяців тому. При цьому комісія відмовила двом іншим компаніям, які пропонували значно вигідніші умови.

Про це повідомляє інформаційний портал zaxid.net.

На конкурс з оренди майданчика Палацу мистецтв подались лише три компанії з дуже різними пропозиціями оплати. ТзОВ "Львівські події" пропонувало 18 000 грн/міс, ТзОВ "Регно Італія УА" – 55 000 грн/міс. А ТзОВ "Будкомінвестиція" – 120 000 грн/міс. Про те конкурсна комісія обрала найбільш невигідні умови і надала перевагу ТзОВ "Львівські події". Тепер ця компанія має право на оренду палацу Потоцьких на строк 2 роки і 11 місяців, на цей термін у "власність" компанії перейде 423,2 м2 нерухомого майна "Львівського палацу мистецтв".

Палац Потоцьких, Львівський палац мистецтв

Вибір переможця члени конкурсної комісії обґрунтували тим, що дві інші компанії не виконали однієї з умов конкурсу і не уклали договір про співпрацю з Львівським палацом мистецтв про щорічну сплату 480 тис. грн благодійного внеску.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто відзначити, що в умовах конкурсу було передбачено цільове використання об’єкта оренди – "проведення культурно-масових заходів". Таке розмите формулювання дозволяє орендарям багато – наприклад, перетворити орендований простір на нічний клуб чи ресторан.

Директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк не заперечив можливості відкриття на орендованому просторі ресторану чи кафе.

"Основне – це мистецьке спрямування. Якщо там буде кава – ми не заперечуємо, але це буде означати, що там так само будуть виставлятися і картини, і скульптури. В нас буде багато заходів і ми не проти, якщо нас будуть забезпечувати фуршетами" – заявив Візняк.

Варто відзначити, що у середу, 12 лютого львівський священник звернувся до облради щодо передачі власникам стрип-клубів частини Палацу мистецтв у оренду. Відповідне відео Юрій Бойко опублікував в соціальній мережі фейсбук.

"Мене, як богослова, сумління спонукає звернутися до Львівської обласної ради через її голову Олександра Ганущина з проханням, якщо ця інформація відповідає дійсності, зробити всі можливі кроки, щоби не допустити створення наступного аморального центру на базі Львівського палацу мистецтв. Львів є культурною, духовною, патріотичною столицею України, нам слід про це пам'ятати і цю ідею формувати. Надіюся, що в нашій області є багато мудрих людей, які не будуть мовчати на такі речі", - сказав Юрій Бойко.

КРОК НА ВИПЕРЕДЖЕННЯ ЗВЕРНЕННЯ до Львівської обласної ради щодо небезпеки можливого винайму частини Львівського палацу мистецтв власникам стрип-клубів.

Geplaatst door Юрій Бойко op Woensdag 12 februari 2020

Нагадаємо, водопостачання та водовідведення у Львові подорожчали з 1-го лютого, тому вже дуже скоро містяни отримають платіжки з іншими цифрами.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці злили праведний гнів на Гончарука та "зниження комуналки": "Попросіть Ілона Маска спустити вас з Марсу"

Також "Знай.ua" писав, що українці отримають субсидії за новою схемою: хто залишиться за бортом, а кому - готувати документи, відео