Під Тернополем, у селі Малі Підгайці, знаходиться чоловічий монастир УПЦ МП. Місцеві жителі стурбовані тим, що в стінах святині можуть ховатися люди з кримінальним минулим, йдеться в сюжеті ТСН.

За словами селян, і в самому монастирі, і біля нього селяться люди, які мають явне відношення до кримінального світу. Крім того, в монастирі живе священик, який відбуває умовний термін за незаконне зберігання зброї.

Монастир в селі був заснований ще в XVII столітті, але зараз там мало справжніх ченців, впевнені в сільраді. Місцеві жителі скаржаться на підозрілих осіб, які тиняються по селу, часто нетверезі або в неадекватному стані.

За словами сільського голови Петра Максимлюка, монастир викупив кілька будівель біля своєї території і поселив там чоловіків, які нібито виконують різні роботи по господарству. Однак правоохоронці повідомили сільським властям, що серед цих людей можуть бути злочинці. Брата однієї з місцевих жінок на її очах побили нові мешканці монастиря, але в поліції на це ніяк не відреагували.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У отця Філадельфа з цього монастиря знайшли дві гвинтівки, боєприпаси та вибухівку. Йому дали три роки умовно і оштрафували.

В керівництві монастиря стверджують, що священик покаявся і більше зброю не зберігає, а підозрілі чоловіки – послушники, які нікому не заважають. Монастир знаходиться під контролем поліції, зараз там немає людей, які мають проблеми з законом.

Нагадаємо, що на Франківщині попереджають про те, що в річках може піднятися рівень води.

Як повідомляв портал Знай.uа Львів перетворюється на Венецію! Саме так заявив у прямому ефірі "Народного толк-шоу" головний архітектор Львова Юрій Криворучко.

Також Знай.uа писав про те, що блогер показав українцям, як виживають пенсіонери на останні копійки: "Крик душі...", відео.