На Львівщині суд присудив матері школярки штраф за систематичні прогули її дочки. Про це розповіли в сюжеті ТСН.

Як повідомляється, дівчина пропустила третину занять у школі, при цьому поважної причини для цього не було. Керівництво навчального закладу тричі повідомляло про прогули правоохоронців, а ті, у свою чергу, провели перевірку і направили справу до суду.

Згідно з постановою Кабінету міністрів, яка діє вже більше двох років, шкільні пропуски більше десяти робочих днів без поважної причини є підставою для повідомлення в поліцію. Правоохоронці повинні перевірити сім'ю, в якій виховується прогульник, і в разі встановлення вини батьків справа передається до суду.

В даному випадку матері прогульщиці присудили грошовий штраф: жінка визнала свою провину. Для жінки це вже другий штраф за витівки її дитини, тому вона зобов'язана сплатити 1,7 тис. грн. Максимальна сума штрафу в такому випадку – 5 тис. грн.

Мати дівчинки пояснює, що не може вплинути на поведінку дочки, оскільки та «зв'язалася з поганою компанією і живе у свого хлопця». У дівчинки не склалися стосунки з вітчимом, тому вона почала прогулювати школу і не з'являється вдома.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще

Дівчинка стверджує, що вдома їй жилося дуже погано, мати за нею не стежила: вона не висипалася, була голодною і недоглянутою.

Нагадаємо, раніше львівських школярів пригощають круасанами в обмін на щоденники: Бандера би зацінив.

Як повідомляв портал "Знай.uа", поголені голови, форма СС і отруєння газом: діти показали скандальний спектакль про в'язнів Освенціма.

Також Знай.uа" писав, кращі з кращих у світі: українські школярі завоювали Японію на олімпіаді з математики.